MANAFU*

Abonamente Evensys

7 milioane de vizitatori are YouTube in Romania

youtube

De ceva vreme, tot încerc să actualizez cifrele mele lunare cu date la zi despre YouTube. Cum Google nu face publice foarte multe informaţii despre performanţele de trafic ale website-urilor sale, am păstrat între cifrele de social media nişte informaţii preluate de la Gemius, tocmai din 2013. Compania de research aprecia la acel moment (august 2013) că YouTube are 5.430.000 de vizitatori/ luna. Spre comparaţie, Facebook avea la acea dată 6,4 milioane de conturi deschise la noi. Comparăm mere cu pere, ştiu, dar e important cumva să le privim side by side.

Facebook a trecut în urmă cu 2 luni de pragul de 8 milioane de conturi în România. Într-o ştire Mediafax de ieri, Florin Pravai, YouTube Lead la Google România, a declarat că:

“Sunt peste 6,7 milioane de utilizatori unici, dar, dacă îi adăugăm şi pe cei de pe mobile, cu siguranţă sunt peste 7 milioane din cei 9 milioane câţi sunt pe internet, în România, într-o luna. Iar ca număr de canale cam 15% din românii care sunt pe YouTube au şi un canal. Asta înseamnă că peste un milion de canale româneşti avem pe YouTube în momentul acesta”.

Conform Alexa.com, YouTube este cel de-al cincilea cel mai vizitat site din România, imediat după Yahoo. Ceea ce mă face să întreb: Ce mai face Yahoo? Şi mai ales, cine şi de ce îl foloseşte?

[via]
Sursa foto: © Sebcz | Dreamstime.com

Comentează