MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce vom vedea mai mult si mai putin pe Facebook

noutati-facebook-news-feed

Într-o lume în care Like-ul a devenit reflex necondiționat, Facebook ne spune că de fapt nu ne place să vedem Like-urile prietenilor. În același timp, ne dorim mai mult să aflăm ce fac oamenii cu care interacționăm mai des rețea.

Facebook a anunțat zilele acestea noi schimbări în algoritmul său de afișare a status-urilor în news feed, pe baza feedback-ului primit de la utilizatori. O primă schimbare vine în sprijinul celor care au mai puțini prieteni (sau prieteni mai puțin vorbăreți) și nu prea au ce să vadă pe Facebook. Acum vor primi mai multe status-uri de la prieteni. Înainte existau limitări ale conținutului distribuit de aceeași persoană.

Mi se părea utilă opțiunea de a vedea ce apreciază (la ce dau Like) prietenii mei, chiar dacă uneori erau lucruri neinteresante. Facebook plasa destul de bine în news feed acele link-uri care se bucurau de popularitate, chiar și comentariile prietenilor (Ion Ionescu commented on a post). Se pare însă că utilizatorii nu agrează foarte mult aceste “€œnoutăți” și nu le mai vor în fluxul lor. Așadar le vom vedea mai puțin.

Cam în contradicție cu schimbarea anterioară, utilizatorii doresc să vadă mai multe noutăți de la cei apropiați. Schimbarea propusă acum de Facebook ne va arăta mai mult conținut de la cei cu care interacționăm mai des și mai puțin de la ceilalți. Cumva deja se întâmpla acest lucru, însă acum se va intensifica prezența “prietenilor adevărați” în news feed.

Voi ce ați mai schimba la Facebook?

2 comentarii

  1. Liviu R. says:

    daca ar mai lucra si pe zona grupurilor de fb si ce livreaza acestea in News Feed, ar fi excelent. In ideea ca, desi ca utilizator sunt activ in anumite grupuri, cu siguranta nu ma intereseaza sa vad in News Feed-ul central noutatile de pe grupuri, mai ales ca daca doresc, am optiunea de notificari pentru asta.

  2. M-as bucura tare sa vad mai multe de la prieteni (aka oameni, nu doar pagini), fiindca mi-am analizat feedul si din 40 de postari, 30 sunt de la pagini si doar un sfert de la oameni “reali”. Desi imi plac mult paginile cu care interactionez, nu inseamna ca vreau sa-mi domine feed-ul…

Comentează