MANAFU*

Abonamente Evensys

Mai foloseste cineva Pinterest?

pinterest-romania

Aniversarea celor 5 ani de când a apărut Pinterest a trecut aproape neobservată, chiar dacă serviciul de visual bookmarking este în creştere de la an la an. Săptămâna trecută, a anunţat că a depăşit 50 de miliarde de pins (bucăţi de conţinut), în creştere cu 66% faţă de anul trecut. În plus, există acum un miliard de boards (colecţii), cu 250 de milioane mai multe faţă de aprilie 2014. Există multe alte date care arată cât de bine le merge celor de la Pinterest. Dar cum le merge în România?

Din păcate, pentru România nu există date oficiale sau neoficiale. Nu mai avem o dimensiune a fenomenului pe plan local. Ultimele date pe care le-am avut datează din iunie 2012, când Pinterest atrăgea 110.000 vizitatori unici din România. Prea puţini! Şi asta în plin avant al serviciului pe piaţă.

Ce ştim acum este că Pinterest deţine poziţia 37 în topul celor mai vizitate site-uri din România, conform Alexa. E o poziţie mai mult decât favorabilă, depăşind site-uri precum CanCan.ro, Reddit.com, Softpedia.com, Evz.com sau Ziare.com.

Din experienţa mea personală, pot împărtăşi faptul că intru periodic, cel puţin o dată pe luna şi folosesc serviciul pentru bookmarking sau browsing de recreere.

9 comentarii

  1. Tomata says:

    Eu il folosesc cel putin o data la doua saptamani. Gatesc retete gasite acolo, mi-am decorat casa inspirandu-ma din pozele de acolo, sa nu mai zic ca am fost intr-o gramada de calatorii dupa ce-am vazut pe Pinterest imagini. Ah, si tot cu ajutorul lui am invatat sa cos la masina.

    As fi tare trista daca ar disparea Pinterestul…

  2. tOMtOM says:

    da, il folosesc pentru chestii DIY interesante. cam 1 data/sapt
    totusi imi pare rau ca nu a evoluat mai mult iar alte servicii gen pinterest nu prea am mai folosit sau cautat in ultima vreme.

  3. Vlad says:

    Eu il folosesc pentru bookmark-uri de imagini stock pe care le gasesc faine, dar nu am la ce le folosi pe moment. Pana acum s-a dovedit a fi cea mai utila functie, asta dupa avantul initial, fireste 🙂

  4. Florin says:

    Peste Softpedia? Hai sa fim serioși!

  5. Florin, click pe link-ul Alexa si vezi cu ochii tai!

  6. Dan says:

    La fel de mult ca pe Google Plus. Dar pentru adăugat content. Nu pentru a vedea ce adauga alții 😉

  7. Stiu o multime de persoane care viziteaza saptamanal Pinterest, pana si eu o fac, acum daca intrebi de ce, pur si simplu pentru recreere cred.

  8. Anca Balaban says:

    Eu intru aproape in fiecare seara, daca nu-s prea obosita. Dar o data la doua zile tot intru. Am prins „microbul” pinterest de un an si ceva, si…de ceva vreme am mai corupt cunoscuti sa intre sa vada care-i treba si-au devenit interesati si utilizatori constanti.:)

  9. Ana Maria Cirjan says:

    Hello,

    Eu zic că suntem mulți utilizatori activi pe Pinterest, motiv pentru care îmi dedic lucrarea de disertație acestui subiect.

    În acest sens, dacă aveți două minute la dispoziție, vă invit să completați chestionarul de mai jos și să strângem cât mai multe date despre utilizatorii din România.

    https://docs.google.com/forms/d/1hnHKZnYDnsUwSt0NhSrqyPvW3awNfMxpN5iNUFNuo5Y/viewform

    Mulțumesc anticipat.

Comentează