MANAFU*

Abonamente Evensys

Tu stii ce stie Google despre tine?

google search

Ne place Google. Îl iubim chiar și nu știm ce ne-am face fără el. Serios. Imaginați-vă doar cum ar fi acum să căutați chiar cel mai banal lucru, o informație, ceva. Cum ar fi să găsim acum o stradă fără Google Maps sau să înțelegem o limbă străină fără Google Translate. Google ne-a oferit în ultimii 15 ani unele dintre cele mai bune instrumente online. Ne-a dat cel mai bun motor de căutare și cel mai bun serviciu de e-mail.

Însă cu fiecare moment de fericire pe care Google ni l-a adus în viața noastră, a luat de fiecare dată ceva de la noi. Informații. Informații care ne trădează toată viața și tot ce am făcut noi online, când am folosit una din “jucăriile” Google.

Știi deja că la înregistrarea în unul dintre serviciile Google, oferi câteva informații, gen vârstă și sex. Însă știai că în profilul tău există informații despre interesele tale, culese pe baza activității precedente pe Google sau pe alte site-uri? Vezi cum te vede Google aici.

Știai că păstrează un istoric al tutror căutărilor tale de la obiceiurile de căutare la conținutul pe care l-ai accesat? Poți însă să ștergi acest istoric foarte simplu aici.

Știai că păstrează și un istoric al vizionarilor tale pe YouTube? Poți de asemenea să ștergi urmele sau să oprești urmărirea aici. Mai mult, YouTube ține minte și ce ai căutat prin motorul său. Vezi aici.

Știai că dacă folosești un telefon Android, acesta trimite detalii despre locurile în care ai fost către Google? Verifică aici.

Mai sunt câteva lucruri pe care le poți face – spre binele tău – pe Google. De exemplu, să verifici ce dispozitive sunt conectate la contul tău și ce extensii au acces. Poți de asemenea să descarci o arhivă a tuturor datelor colectate de serviciile Google. Intră aici.

Sursa foto: © Twindesign | Dreamstime.com

8 comentarii

  1. Daniel Petre says:

    “Ne place Google. Îl iubim chiar și nu știm ce ne-am face fără el. Serios.”
    am o părere diferită: Google a mâncat prea multă concurență, a canibalizat prea mulți dintre colegi. Prea multe reguli formate și impuse DOAR de Google. Majoritatea sunt ok dar ce e mult strică uneori..

  2. Google stie totul despre noi si despre comportamentul nostru. Toate informatiile sunt adunate in functie de ceea ce facem pe internet.

  3. Unde mai pui ca isi claseaza toate produsele peste competitori. Ultimele achizitii si lansarea serviciilor de shipping vor lovi direct in e-bay si amazon. Practic treptat poate instaura monopol cu fiecare serviciu pe care il lanseaza prin manipularea rezultatelor in favoarea serviciilor proprii.

  4. […] Toată istoria ta (Google) este la un click distanță. Și poate vrei să mai știi și ce știe Google despre tine. […]

  5. alex says:

    Mai grav este ca nici macar Bing si Yahoo nu au reusit sa le puna probleme reale (nu intru in detalii, dar cred ca si strategia a fost foarte slaba), cel mai utilizat motor de cautare dupa Google fiind Youtube, care le apartine tot lor. Viitorul pare sumbru din acest punct de vedere, unde nu exista concurenta are de suferit calitatea…

  6. Daniel Petre says:

    De-asta Google trebuie ori să plătească și “să nu mai facă” ori să “moară” și să lase pe alții:

  7. Mihnea says:

    Google nu este “cel mai bun motor de cautare”, este pur si simplu cel mai mediatizat..Au abandonat de mult aia cu “do no evil”.. Un motor bun de cautare este duckduckgo.com care este “un search engine that doesn’t track you”. In plus ei au cumparat youtube, nu l-au construit. Cat despre mail sunt si altii buni (yandex spre exemplu). Google este cel mai cunoscut si majoritatea il folosesc… In china 90% din populatie foloseste baidu..

Comentează