MANAFU*

Abonamente Evensys

Idei de afaceri: Site de anunturi intre prieteni

site anunturi vanzare prieteni

Studiile arată că în general ne bazăm destul de mult pe recomandările prietenilor noștri. Mai ales când este vorba de o nouă achiziție. Pornind de la această realitate și de la multiplele anunțuri pe care diverși prieteni le pun adesea pe Facebook, m-am gândit că nu ar fi o idee chiar rea să existe un site de anunțuri între prieteni.

Ideea este la prima mână, dar imaginați-vă un site precum OLX.ro creat de prieteni. Principiul de funcționare ar fi acela al unei rețele sociale. Cu status-uri (anunțuri) si share (recomandări). LinkedIn e un bun exemplu, având conexiunile aranjate pe grade. Cu alte cuvinte, mă pot baza pe recomandări adevarate de la prieteni direcți și de la prietenii lor. Pot să fac anunțul public sau să îl păstrez doar pentru prieteni. Posibilitățile de dezvoltare sunt multiple.

Bine, ideea poate fi implementată și de OLX.ro. Nu e nevoie să creezi chiar o rețea de anunțuri. Practic utilizatorii ar putea să își conecteze prezențele în rețelele sociale la contul de pe OLX.ro. De acolo, mai departe, se interacționează în funcție de permisiunile active (pot să fiu contactat de prietenul unui prieten, de exemplu?).

Nu cumpăr eu foarte multe lucruri pe site-urile de anunțuri, dar cu siguranță aș avea un sentiment pozitiv dacă produsul ar fi recomandat de un prieten. Voi ce credeți?

Sursa foto: © Vadymvdrobot | Dreamstime.com

7 comentarii

  1. Mai degraba ar functiona pe(ntru) o platforma de tipul Okazii.ro – deja exista o componenta sociala mai ridicata acolo + magazine incluse in ecuatie.

    OLX este doar un…bazar unde nimeni nu cunoaste pe nimeni, in mare parte, fara rating-uri sau relatii de (mai) lunga durata.

  2. vasile says:

    pai mergi cu ea la conferinte, ia vezi, primesti finantare?
    fa un demo samd.

    e usor sa dai din gura. uite, razvan cu tt nu e in stare sa adune 200 de euro/luna sa plateasca hostingul si se milogeste de useri sa scoata adblockul. dar tu poti face aplicatii acum.

    de curiozitate, in ce o faci? c++ cumva?

  3. @vasile
    Daca imi dai mai multe informatii, iti pot raspunde. Nu sunt deplin convins ca am inteles unde vrei sa bati, insa unele idei pot fi impartasite pentru a fi preluate de altii sau sa ii inspire pe altii. Multe business-uri au fost dezvoltate pe ideile incepute de anumiti oameni sau anumite companii. Mai mult, consumatorii iti pot da idei. Sa zicem ca articolul meu e propus din perspectiva consumatorului. Mi-as dori sa folosesc o asemenea platforma daca o va face cineva.

    Bottom line, e mai usor si mai util sa iti expui o idee decat sa taci si sa o tii pentru tine (fara nicio intentie sa o dezvolti ori fara resursele necesare).

  4. Doubting Thomas says:

    OK. Să zicem că te rezolvă vărul şi cumperi ventilatorul ( că e marfă sovietsky soyuz). Recomanzi ciumpalacu. Ce te faci dacă următoarele produse sunt Made in China sau vrea să-ţi vândă un laptop ce crapă când ţi-e lumea mai dragă (overheating).

  5. vasile says:

    intrebarea e: ai platii pe cineva sa o dezvolte?
    -investitorul si-ar scoate banii?
    -clientii ar plati sa o foloseasa?

    olx e o mizerie de site din multe puncte de vedere. incearca sa cauti o casa acolo, n-ai filtre n-ai nimic, doar umblii de nebun. cu toate astea lumea pune anunturi . si cu toate ca lumea pune anunturi Napster-sau cine mai detine site-ul nu face nimic sa il imbunatateasca. poate nu se merita, poate nu e suficienta piata sa merite dezvoltarea.

    iti trebuie 2 programatori..un pm si vre-o 2-3 luni. deci ar costa vreo 20keuro (fara taxe) deci vreo 40k.

    faci un film si il pui pe http://crestemidei.ro sau unde vrei tu.
    sa te vad daca reusesti
    si daca se poate prezinta-te ca Vasile, noname 🙂
    sa vezi si tu cum e sa fi in arena leilor.
    sa vezi si tu cum e sa te lupti cu un sistem (ca deja s-a format un sistem, unde nu poti sa ajunge de jos in sus)

    asa ca de asta ma enerveaza ideile tale. pune si bani acolo,
    iar daca vine un sponsor cu 10k euro pentru un proiect bate-i obrazul. zi ca jumate se duc la ponta si ca sa se duca in china sa-si faca proiectul

Comentează