MANAFU*

Abonamente Evensys

Avem nevoie de o asociatie a bloggerilor?

asociatia-bloggerilor

Că e în București, că e în Cluj-Napoca, că e la Timișoara, că e la Ploiești, că e la Craiova, nu contează! Contează ce își propune să facă asociația bloggerilor.

Craiovenii s-au întâlnit deja cu această idee. Clujenii și ei la rândul lor. Probabil și alții au deschis subiectul recent. Ideea nu este nouă. Nu s-a găsit însă nimeni să o pună în practică. Cum trebuie. Poate le iese celor din Cluj, că par a fi mai hotărâți, așa.

Însă după prima lor întâlnire, nu am văzut o propunere de stătut, un “about us”, ceva mai mult decât un panou la primărie (bună ideea!) și îndemnul “€œscrie, bloggere, scrie!”. Am văzut doar mult entuziasm (e foarte bun la început), în general, și o părere echilibrată și niște întrebări pertinente la Zicu.

Înțeleg că bloggerii clujeni se vor întâlni din nou peste o lună. Este un bun test. Câți vor mai veni? Câți vor adera între timp la idee? Ce își propune exact această asociație?

Revin la întrebarea din titlu. Răspunsul meu este “€œDA!”. Însă mă tem că trăim într-o blogosferă în care lumea zâmbește și își vede doar interesul propriu. Sper că amicii din Cluj să îmi arate că nu am dreptate.

Sursa foto: © Iqoncept | Dreamstime.com

14 comentarii

  1. Aghiuță says:

    In Bacau exista asemenea asociatie, se numeste Divanul AdBlog, inregistrata la Tribunal, din 2011.

  2. Cel putin ptr. legal defense si un cod de bune practici.

  3. spi-oana says:

    Panoul bloggerilor exista de cativa ani, acum i s-a facut update doar 🙂

  4. […] de legitimare și de responsabilizare a bloggerilor și blogurilor. Linkuri: TVDECE, Groparu, Arhi, Manafu și Dorin […]

  5. […] mai scris despre asta: Manafu, Dorin și […]

  6. Bun Simt 2015 says:

    aveti nevoie doar sa nu va mai purtati ca niste nemancati care ar vinde-o si pe mama lor pentru bani. doar atat

  7. Șerban says:

    Pot alege dacă sunt de stânga sau de dreapta? Bănuiesc că e în funcție de partea pe care pui sidebar pe blog.

  8. […] Surse: Groparu Acest blog TV dc Arhi Manafu Dorin Robin Dorin […]

  9. Francisc says:

    Depinde acum ce înțelege fiecare prin blogger. De obicei, când e câte un event, sunt mulți care vin doar pentru a mânca ceva și-a se băga în seamă cu X sau cu Y.
    Cum deosebești pișcotarul de blogger? e mai greu. Însă și blogmeeturile astea sunt de mai multe feluri. Uite, îți dau un exemplu.
    Dacăp m-apuc eu să adun oameni să ne vedem, ne strângem 5-10. Și ne cunoaștem, râdem, bem, mâncăm etc.
    Însă dacă mă pun să chem pe X sau pe Y, unii mari, care deja nu prea mai sunt bloggeri, nu vine niciunul. Pentru că eu sunt un necunoscut, la fel ca și invitații mei.
    Înțelegi unde bat?
    Da, ar fi ceva frumos să fim toți în aceeași oală, să putem bea cot la cot necunoscutul cu Luceafărul, însă e o utopie. Și cum în românia minuni d-astea se întâmplă o dată la 100 de azi, poate copiii noștri să prindă ziua aia.

  10. Gabi says:

    Cei din Craiova vor asociatie pentru a atrage finantari de la institutii ale statului. Discutabil daca acesta este un progres pentru blogging…

  11. Coman Mirela says:

    Pe cine cunosti din Craiova si ti-a spus asta?

  12. Coman Mirela says:

    3 bloggeri din Craiova au initiat Craiova 2.0nline.Este a doua editie si sunt liceeni,studenti,bloggeri,etc.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152979381864442&set=a.10152979380384442.1073742216.524014441&type=3&theater

  13. „Cei din Craiova vor asociație pentru a atrage finanțări de la instituții ale statului”

    Nu e adevărat Gabi, nu doar pentru asta. Sunt varii motive pentru care ne dorim o asociație. Și da, discuțiile pe care cei din Cluj le au și ceilalți bloggeri care scriu despre acest subiect expunând problemele, noi le-am discutat încă de acum 1 an.

    Am avut timp să ne cunoaștem și să ne aliniem la interesele comune, într-un fel, să lăsăm interesele noastre și să ne unim pentru un scop comun. E greu de făcut, foarte greu.

    Până la urmă, că o fi Clujul, că o fi Craiova, nu va conta cine a fost prima, vor conta rezultatele pe care asociația respectivă le va avea după înființare.

    Că, dacă ne facem Asociație doar de dragul de a o face, mai bine să nu ne-o facem! Dar tac, deja zic prea multe și dau din casă.

    Cu respect,
    Damian Irimescu

  14. Piticu21 says:

    raspunsul meu e nu.

    Dar de fapt daca vreti o asociatie prin care sa gasiti o metoda sa-l excludeti pe piticu, puteti sa o faceti. 🙂

    Altfel toate bune. Mergem inainte.

Comentează