MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum afli ca esti inca mic, desi pe tricoul tau scrie “cel mai mare”

cluj

Voiam acum ceva vreme să scriu despre sindromul “cel mai mare”, care i-a cuprins pe mulți clujeni. Pe bune dreptate, Cluj-Napoca are acum motive de mândrie după ani de zile în care a tânjit după evenimentele și stilul de viață din Capitală.

Domeniul IT a devenit foarte puternic în zonă, ceea ce se traduce și prin salarii mai mari și un alt stil de viață. Orașul nu mai e marcat doar de TIFF, după părerea mea, evenimentul cu care într-adevăr ar trebui să se laude tot clujeanul. Are istorie și recunoaștere. Clujul are acum câteva conferințe tech cu iz internațional și două festivaluri de muzică, cum Bucureștiul nu (mai) are.

Urbea a crescut așadar. La fel a crescut și mândria locală, iar unii cetățeni mai entuziasmați au început să se bată cu pumnii în piept că la Cluj totul e “cel mai tare”. Și s-au bătut atât de tare încât au ajuns să strige între ei, ca niște copii în față blocului: “Eu sunt mai mare! Ba eu sunt mai mare!”.

Să te bucuri de lucruri frumoase în orașul tău și să ajungi să le combați dintr-un orgoliu prostesc, asta înseamnă să fii încă mic.

***

Poza e făcută la TIFF, anul acesta, ca un omagiu personal adus Clujului, un loc cu oameni mișto și locuri frumoase.

Tags: ,

4 comentarii

  1. Val Vesa says:

    Cristi, cu tot respectul, vezi ca pui semnul “=” intre cei din EC care porcaie Untold-ul si noi, toti clujenii.
    Nu toti clujenii au orgolii prostesti, pentru ca un pâlc de feisbucisti au scris impotriva Untold; si nici “orasul nu e nepregatit sa evolueze@ doar pentru ca Alexa arunca cu noroi cand (nu) ii convine.
    My two cents.

  2. Val, te consider prieten si mai am si alti prieteni in Cluj. Departe de mine gandul de a jigni pe cineva. Pana la proba contrarie EC si Untold sunt cele mai mari evenimente si aduc in prim plan Clujul mai mult decat orice altceva.

    Cum spuneam, mie TIFF mi se pare cel mai reprezentativ. Si la fel spuneam la final ca iubesc orasul vostru.

    Am scris postul pentru cei care vor sa inteleaga ca nu va face cinste (tuturor clujenilor) raca pe care EC o cauta acum. Si e pacat, mai ales pentru ca EC are o poveste frumoasa si un fanbase de admirat.

    My 2cents!

  3. Val Vesa says:

    Multumesc pentru dialog Cristi!

  4. Mihai says:

    Consider ca cei din Cluj ar trebui sa fie mandri de festivalurile din acest an si sa le ia ca atare, nu sa sustina unul sau altul. Pana la urma acestea le-au adus venituri si a crescut popularitatea Clujului, inclusiv la nivel international.

Comentează