MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat munceste un roman pentru a cumpara un iPhone 6

chartoftheday_3827_the_working_time_required_to_buy_an_iphone_6_n

iPhone este probabil cel mai ieftin obiect de status din câte există (după termopane și ușă metalică la apartament), nu doar la noi, ci în întreaga lume. Un telefon Apple spune ceva despre posesor sau cel puțin așa cred mulți. De altfel, dacă s-ar face un sondaj printre aparținători, probabil cei mai mulți ar recunoaște că au ales un iPhone pentru ce reprezintă el ca obiect astăzi – ceva dorit și așteptat de mulți la fiecare apariție – și mai puțini ar spune că îl preferă pentru caracteristicile sale sau ale programului iOS.

Unii își doresc atăt de mult un iPhone, încât sunt gata să “sacrifice” lucruri mai importante pentru a avea un telefon cu măr. Și muncesc mult pentru asta! În România, cam 220 de ore, așa cum arată un studiu recent.

De curiozitate, cât de mult aștepți noul iPhone 6S?

9 comentarii

  1. Alex says:

    Alia cu status-ul (termopane si usa metalica) m-au dat pe spate. Really?

    In lagatura cu intrebarea ta, iPhone 6s e neinteresant.

  2. Alex says:

    Alia (ha, ha)!

  3. francisc says:

    Vorbeam cu Rareș Marinescu în cadrul unui curs și spunea că și-a luat un Lexus special pentru întâlnirile de afaceri. A aplicat cu succes zicala “păstrează aparențele”. Acum, un iPhone și-l poate lua aproape oricine, indiferent de statut, însă o mașină e ceva mai special. De asemenea, la bărbați mai depinde și ce ceas ai. Și dacă vrei chiar să-ți dai pe spate interlocutorul, scoți un Vertu bătut în pietre scumpe. Însă atunci interlocutorul își poate da ochii peste cap zicându-și în gând “uite-l și p-ăsta ce se sparge în figuri”.
    iPhone-ul era așa de luat ochii acum câțiva ani, acum deja s-a fumat trreaba. e ca și cum ai avea un Note 4.
    Însă un ceas Cartier de 700 de euro (cam cât un iPhone), ăla chiar se va vedea de la o poștă ca fiind ceva deosebit, cu gust.

  4. Cartie costa 700 de dolari. Cartier costa mai mult, cred!

  5. Ionut says:

    Eu raman fidel sistemului android. Interesant studiul referitor la cat trebuie sa muncesti ca sa-ti iei un Iphone. Probabil de asta toti cei care pleaca cu Woek&Travel se intorc de acolo cu cel putin un Iphone. Muncesc doar 2 zile pentru el.

  6. Lucian says:

    Ma intreb ce venit au luat in calcul cei cu statistica de mai sus? Venit minim pe economie, mediu…? Legat de partea cu il cumperi pentru statut sau functionalitate…sa fim realisti. Eu cred ca cei care il cumpara pentru calitatile tehnice sunt mult mai multi decat cei care se screm sa-l cumpere pentru un beneficiu de imagine.

  7. Alex says:

    Daca luam iPhone-ul ca o masura a nivelului de tari (cu conditia, sa nu fie cumparat in credit), atunci majoritatea din Romania doar supravietuiesc.

  8. Ventiris says:

    Dacă văd că vine spre mine un iPhone 6 în mâna unui ins la costum și cravată care mai trage după el și un gentoi diplomat, mi-e clar că ĂLA vine ca să-mi ia banii, să mă prindă dator etc., ca să o ducă EL ȘI mai bine, mințindu-mă frumos și încercând ca să-mi stimuleze lăcomia umană ca să-mi cumpăr vise…

  9. Smart says:

    Sincer sa va spun, in Romania e okey poate si cel putin salariile cu siguranta sunt mai mari ca in Moldova, brand-ul acesta a facut inconjorul lumii si din pacate sau fericire este procurat mai mult in rate. Ca un mic secret va spun ca in Republica Moldova, un salariu mediu este de 3000 lei, echivalent la 607 roni 🙂 asa ca sa la noi fiecare al 5-lea are iphone si nu unul simplu dar de ultima generatie. Eu zic mai mult ca aici merge vorba de generatia care fuge sa fie in pas cu toate tendintele si sa nu ramana in urma vecinului.

Comentează