MANAFU*

Abonamente Evensys

Telefoane noi: Obi Worldphone

Piața telefoanelor mobile pare saturată deja de numărul de modele existente. Să ne uităm numai la cea locală, unde numărăm rapid 4 mărci (UTOK, E-Boda, Allview și Evolio). Să ne uităm apoi la mărci consacrate în alte domenii care și-au construit propriile terminale, iar aici îmi vin în minte acum Caterpillar și Marshall. Cu ce s-ar putea atunci diferenția un nou brand apărut în zonă, mai ales dacă este lansat de doi foști angajați Apple?

John Sculley, fost CEO al Apple la începutul anilor ’90, și Robert Brunner, fost designer al companiei, au lansat de curând două modele de smartphones sub marca Obi Worldphone. Dorința lor a fost să ofere lumii un telefon arătos, cu specificații bune, la un preț sub 200$. Modelul SF1 costă 199$ (16 GB), iar SJ1.5 vine la un preț de 129$.

La prima vedere, Obi SF1 arată ca un iPhone suprapus pe unul dintre primele Nokia Lumia. Producătorul promite în spatele acestui design Made in California numai materiale de calitate. Cu un ecran de 5 inch high-definition, la o rezoluție de 443 PPI, modelul promite o luminozitate foarte bună, un contrast bogat și culori uimitoare. Are o cameră principală de 13 MP, fabricată de Sony, și una frontală de 5 MP, pentru selfie-uri de înaltă precizie. Ba mai mult, telefonul oferă nativ și o serie de filtre foto. Vine dotat cu un procesor 8-core pe 64 biți, Qualcomm Snapdragon 615, în variante de 16 și 32 GB, cu o baterie de 3.000 mAh și cu Dual SIM.

Modelul SJ1.5 se remarcă prin culorile diverse ale carcasei unibody, camere de 8 și 5 MP, capabilitate video Full HD, Android Lollipop (5.1), procesor MediaTek quad-core și Dual SIM.

Piață de desfacere, după planurile lui Sculley, va fi în principal în țări din Africa și Asia. Europa, US și chiar China nu sunt momentan zone principale de desfacere.

3 comentarii

  1. Leonidas says:

    totusi designul nu prea ma incanta am vazut multe branduri chinezesti mai noi cu design mai interesant, asta e ceva intre un ipod si un lumia; poate a contat piata careia i se adreseaza; ca specificatii si pret e atractiv.
    eu astept un note cu multi-boot 🙂

  2. Când apare și prin România?

  3. Mihai says:

    Cel mai interesant mi se pare Turing Phone. E subacvatic si nu se poate sparge si are aceleasi caracteristici.

Comentează