MANAFU*

Abonamente Evensys

3 propuneri de oameni buni pentru Chivas The Venture

iulian-vacarean

În rolul meu de ambasador al programului Chivas The Venture în România, caut acum bune exemple de antreprenori sociali de la noi. Ei pot intra într-un program global, având un premiu de 1 milion de dolari. Detaliile le găsiți aici.

Dincolo de competiția în sine, Chivas The Venture este o ocazie pentru antreprenorii sociali de a-și prezenta viziunea de business cu impact pozitiv în societate, în fată lumii întregi. Și pentru că nu mai este mult timp până pe 31 octombrie, când se finalizează înscrierile pentru selecția națională, m-am gândit să ofer eu trei exemple pe care le apreciez. Poate așa îi inspir pe alții să vină cu propuneri cel puțin la fel de frumoase.

Raluca Ouriaghli (Ateliere fără frontiere)

Raluca este omul care dă o șansă oamenilor fără șanse. A pornit Ateliere fără frontiere pentru a ajuta persoane care se integrează mai greu sau, de multe ori, nu se integrează deloc în societate. Aici ajung persoane fără adăpost, copii postinstituționalizați, persoane cu dosare penale, care învață o meserie și ce responsabilități sunt la un loc de muncă. Ulterior li se oferă șansa de a găsi un job în “lumea reală”. Atelierul se ocupă în principal cu recondiționarea de calculatoare colectate de la companii. Echipamentele refăcute sunt de cele mai multe ori donate unor ONG-uri, școli sau spitale.

Ryan Crozier (eliberare Design)

Ryan a venit cu o idee foarte frumoasă în România. A creat agenția de creație eLiberare Design care își oferă serviciile companiilor în schimbul unei donații ce intră în contul celor care luptă împotriva traficului cu persoane în țara noastră.

Iulian Văcărean (Pași către viață)

Iulian (foto) nu este un business man, un antreprenor clasic. Este un om care “face bani” pentru a-i ajuta pe cei din jur. Voluntariatul l-a adus în București la finalul anilor ’90 și tot voluntariatul l-a făcut “celebru” în ultimii ani prin proiectele lui de bine. Strânge fonduri pentru copii sau promovează obiceiuri sănătoase, încurajează cultura urbană și propune concepte creative. Este un om bun la toate cele bune.

Comentează