MANAFU*

Abonamente Evensys

Ai tehnologie, ai rezultate in companie!

Qnet-international

La un prânz cu managerul unei mari companii, am aflat că intenționează să introducă un ERP. Era foarte mândru de proiectul lui și îmi enumera beneficiile. Eu îl aprobam un pic uimit. Pe de o parte, pentru că îmi dădeam seama că a făcut o alegere foarte înțeleaptă. Pe de altă parte, pentru că mă întrebam cum a funcționat compania lui, până atunci, fără un astfel de software.

Am luat însă acest episod ca pe o victorie. Sunt foarte mulți șefi de companii care se opun tehnologiei, știind ei mai bine cum să facă lucrurile ori care văd în software un instrument pe care oricum angajații nu îl vor folosi.

Managerul “meu” era un caz fericit.

Cum alegi cea mai bună tehnologie

Este sfârșit de an și un moment în care, printre gânduri de vacanță și sărbătoari, managerii încearcă să își facă o idee cât mai bună despre ce va fi în 2016. Este și un moment bun pentru șefii de companii să își evalueze tehnologia și mai ales rezultatele ei. Iar dacă nu o folosesc încă, ar fi cazul să caute să afle cu ce beneficii vine.

Alături de specialiștii de la Q’NET, am căutat câteva lucruri pe care un manager ar trebui să le aibă în minte atunci când se uită la tehnologia în curs de achiziție. Ca să fac aceste lucruri mai ușor de asimilat, am împărțit toate ideile în două mari capitole: alegerea tehnologiei și implementarea ei.

Dincolo de preț, un factor important în orice alegere din zona software este legat de funcționalitate sau, mai simplu spus, de ceea ce știe să facă acesta pentru companie. Un alt factor, probabil la fel de important, este legat de ușurința cu care este folosit acel program (user-friendly). Degeaba ai un soft foarte puternic, dacă este greu de utilizat.

Implementarea efectivă nu trebuie considerată a fi mai prejos. Este esențial să ai o echipă de suport cu experiență, serioasă și agilă, care să intuiască nevoile reale ale companiei și să ducă la bun sfârșit proiectul cu bine. Mai ales pentru că multe implementări eșuează, ceea ce se traduce în frustrare și bani pierduți.

Sfatul meu

Pe la începutul carierei mele, un șef mi-a spus: “În viață profesioanală, trebuie să știi cum să te folosești de oameni!”. O vorbă grea și cu multe înțelesuri, care mi-a rămas în minte de atunci. Era pe vremea când Internetul abia “penetra” în România și multe domenii erau la început. Multe lucruri s-au schimbat de atunci și dacă mă uit în urmă, mai toate sunt legate de tehnologie. Astăzi, dacă ar fi să dau un sfat celor din jur, aș spune: “În ceea ce faci, trebuie să știi să alegi cele mai bune instrumente!”.

***

Q’NET este o companie românească cu o experiență în domeniul IT de peste 20 de ani, pe proiecte de toate mărimile, ce au înglobat mereu tehnologii noi și mai ales potrivite.

Blogul Manafu.ro este implicat în campania de promovare a serviciilor Q’NET.

Comentează