MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum afli cine a vizitat profilul tau de Facebook

La un moment dat, a circulat pe Facebook o aplicație care promitea că afișează numele celor care îți vizitează profilul. Rețeaua a interzis-o în scurt timp. Sunt foarte multe implicații care pot apărea în viețile utilizatorilor. Spre deosebire de Facebook, LinkedIn îți arată cine ți-a vizitat pagină. Acolo însă oamenii caută business de obicei.

Pe YouTube sunt câteva clipuri care îți arată cum poți să descoperi cine sunt cei ce îți “trec pragul”. Eu am selectat doar unul dintre ele. Deși promite că vei afla ce utilizatori te vizitează mai des, cred că e o găselniță, care îți arată mai degrabă cine a “aterizat” pe profilul tău în ultima vreme. Iată ce trebuie să faci.

Pasul 1: Deschide Google Chrome și intră în profilul tău de Facebook
Pasul 2: Dă click dreapta undeva în pagină, într-o zonă fără link-uri, poze etc.
Pasul 3: Vei vedea apoi codul paginii tale. Caută acolo InitialChatFriendsList
Pasul 4: Copiază oricare din numerele care apar după “list”:, fără particula -2 sau -0
Pasul 5: Inserează numărul copiat după www.facebook.com/ și apasă tasta Enter.

Vizionează pe YouTube clipul care îți explică cum să procedezi

cine a vizitat profilul meu

(Click pe imagine pentru a viziona clipul pe YouTube)

Când privitul dăunează sănătății

Omul este un animal curios. Este interesat de viața altora, fie că sunt vechi relații, fie pot fi noi cunoștințe. Dincolo de curiozitățile de moment sau de vizitele accidentale, omul devine mai curios după despărțiri și decepții.

Studii recente trag un semnal de alarmă față de cei care își urmăresc foștii sau fostele, pe Facebook, după nedorita despărțire. Se pare că această practică are consecințe severe. Unii cercetători spun că afectează sănătatea mintală, prelungind durerea cauzată de despărțire. Alții cred că privitul se poate transforma într-o formă de interacțiune (mesaje, cadouri etc), ceea ce poate fi de multe ori frustrant pentru fost sau fostă.

Până și echipa Facebook este conștientă de problemă. Testează acum o serie de opțiuni care să facă viața mai ușoară celor ce tocmai au părăsit un cuplu.

Sursa foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

28 comentarii

  1. Andrei says:

    Nu apare metoda in articol.
    Trist, tot mai mult title bait.

  2. Andrei, metoda e in clipul video!

  3. Rares says:

    Ideea este buna, dar nu se actualizeaza. Am testat-o in mai multe circumstante si cu mai multe persoane.

  4. Rares says:

    UPDATE: Aceea este lista cu toti prietenii tai de pe chatul din partea dreapta a pagini de facebook.

  5. E ceva totusi, nu?!

  6. Aia cred ca apare in alta parte.

  7. Liviu says:

    Serios, o persoană cu reputația dumneavoastră în online-ul românesc poate să creadă una ca asta? Inițial am crezut că e un clickbait pentru vreun articol de donat bani pentru cancer la câini, dar de unde, e pe bune… Serios?!?!?

  8. Rares says:

    Initial asa am crezut si eu. Dar InitialChatFriendsList este numele unei variable in care sunt stocate toate codurile respective care fac referire la Lista ta de prieteni, nu cine ti-a vizualizat profilul.
    availableCount”:157,”lastActiveTimes” – Numarul de oameni pe chat si lista oameni care au fost activi. (asta mai jos dupa marea de coduri)
    Sincer sa fiu, cred ca foarte multi oameni si-ar dorii sa poata vedea cine le vizualizeaza profilul dar asta nu e linkedin.
    La un moment dat a existat o aplicatie in-built pe facebook facuta pentru developeri la care au avut si oameni access dar momentan este imposibil sa vedem cine ne vizualizeaza profilul doar din codul HTML.
    Daca mai ai alte variante de a vedea cine ti-a vizualizat profilul, as putea sa le testez si sa iti ofer un feedback.

  9. Liviu, m-ai pus pe ganduri. Este un test si in acelasi timp si un mod de atrage atentia asupra altor probleme, asa cum se vede in partea a doua a articolului. Daca reputatia mea e la pamant acum, inseamna ca nu a fost niciodata atat de mare pe cat spuneti. Un asemenea articol nu ar trebui sa stirbeasca o reputatie solida, nu?

  10. Liviu says:

    Nu am zis niciodată de reputație la pământ sau de știrbit aceasta. Oricum privesc asta ca un test sau ceva de genu, mă îndoiesc că credeți chestia asta.
    Dacă urmează vreun articol sau studiu despre Borcea și alte rahaturi ce tot circulă prin media high-quality, atunci da, e compromisă treaba 🙂

  11. Rares, e posibil sa fie exact cum spui tu. Pentru mine era mai important sa atrag atentia asupra problemelor din partea a doua. Dar nu cred ca lumea a citit pana la final. 🙁

  12. Din pacate, nu sunt bun la can-can-uri si nu cred ca am scris vreodata de viata mondena. Salutari!

  13. Livia says:

    Cristian, in Linkedin am descoperit ca am fost vizitata de un utilizator incognito. Intru rar acolo si am gasit in settings la mine optiunea sa vizitez si eu incognito. Pentru mine a fost ceva nou ca sa descopar asta. Nu stiam ca se poate, o fi ceva recent.

  14. […] la Manafu despre o metodă foarte simplă de a detecta cine ți-a vizitat profilul de Facebook. Prostiile de genul ăsta […]

  15. Andreea says:

    Povestea este lunga, vad ca a rasarit iar in urma cu cateva luni, ca am mai vazut-o postata. InitialChatList iti va arata prietenii cu care ai interactionat pe Chat in ordine inversa cronologic. De la cel mai recent la cel mai putin recent.

    Cel mai bine, in astfel de cazuri, trebuie facuta o cercetare empirica – adica sa intri la tine pe FB, sa faci ce zice in video de cateva ori si sa iti dai seama de un pattern. Vei fi observat imediat ca nu se pune problema sa fie adevarat.

  16. Andreea says:

    P.S. Daca era mai important sa atragi atentia asupra problemelor din partea a doua, lead with that. Asa, lumea se agita ca e mai newsworthy partea cu facebook-ul 🙂

  17. Andreea, am vrut sa fac o chestie si nu mi-a iesit. Initial asa incepea articolul meu, dar am vrut sa ma joc un pic. Si am inversat. Acum stiu cum ar fi trebuit sa il fac sau cel putin stiu cum ar fi iesit mai bine. Cineva a explicat deja ca e cel mai probabil sa vedem lista din chat. La mine, era sora-mea pe prima pozitie. Vorbisem cu ea zilele acelea.

    Acum, sunt mai multe nelamuriri. Intre primele 10 pozitii, imi aparea cineva cu care nu mai vorbisem de mult timp pe chat. Posibil sa imi fi fost aratat in zona de chat la prieteni activi. Dar si asta e curios. De ce aparea acolo daca nu am mai vorbit de ceva vreme? Facebook are el un algoritm de afisare pe care uneori nu il deslusim prea bine.

    Cred ca daca are cineva timp poate face teste mai multe si trage o concluzie mai buna.

  18. DanielP says:

    Ce arata acolo practic sunt persoanele cu care vorbesti cel mai mult prin chat. Nu o sa fie niciodata valabila optiunea asta la facebook, nici in codul sursa. din motivele evidentiate de tine mai sus.

  19. Nu cred ca este o idee buna sa se implementeze aceasta functie, trebuie sa “ne ramana” macar libertatea aceasta cand navigam pe retelele sociale.

  20. Aurora E says:

    Chiar alaltaieri am studiat putin problema securitatii Facebook (eh, mai pamantean, nu chiar ca si Rares, mai sus, jos palaria!), Nu, momentan Facebook nu permite asta (au si banat o aplicatie in trecut, si-ar pierde clientii stalkeri), in schimb sunt alte chestiuni care merita scoase in evidenta. De ex cum apar “sugested friends” (nu, nu sunt cei care ti-au vizualizat profilul, cum se sugera prin 2011 si cum mai cred unii si azi), dar da, se fac conexiuni pe baza numerelor de telefon din agenda utilizatorilor care descarca aplicatia (si da, e in termeni si conditii scris clar) sau alta chestiune, cum poti tu sa-ti tot ascunzi prietenii si pozele, atata timp cat ai un prieten care nu are prietenii si pozele in care esti taguit ascunse, pot fi gasite pe metoda: https://www.facebook.com/friendship/%5Bid-ul tau]/[id-ul prietenului]/ (prin Id ma refer la numele ales de tine in URL).

  21. Mihai Barbu says:

    Salut,

    De fapt acea lista este lista ta de chat in ordinea in care o si vezi in broswer.

  22. X-PAK says:

    total fals. este codul widgetului de chat din partea dreapta, in aceeasi ordine.

  23. qale says:

    RARES are dreptate

  24. ionut says:

    Orcum e ceva putred e si persoanele care vorbesti cu ele recent dar si sunt niste persoane care eu nu am vorbit nici macar un cuvant deci e ceva cu chestia asta

  25. Ardeleanu Marcel says:

    Buna ziua

    Se poate sti ce persoane care nu imi sunt prieten pe FB imi acceseaza pagina?

  26. Marius says:

    Cei care iti apar primii in lista de prieteni,aceea sunt cei care ti-au vizitat profilul cel mai des.Insa nu poti vedea asta in aplicatia facebook(doar in versiuni de aplicatie mai vechi,cele noi arata in ordine alfabetica prietenii nu dupa cum ti-au vizitat profilul) ci doar pe pc din orice browser.

  27. Cris says:

    Qmiran. Prin aceasta aplicatie se vede cine te viziteaza sau ce postare ia intetesat pe yotube te invata mai detaliat

Comentează