MANAFU*

Abonamente Evensys

Netflix in Romania

Tocmai mi-am activat contul pe Netflix. În câteva minute.

Zvonul de la final de an s-a confirmat. De astăzi, românii pot accesa legal Netflix în baza unui abonament lunar. Există 3 opțiuni: Basic (7,99 euro), Standard (9,99 euro) și Premium (11,99 euro). Eu am optat pentru abonamentul de mijloc. Practic primesc o calitate mai mult decât decentă (HD) și posibilitatea de a viziona pe 2 ecrane în același timp.

Netflix Romania

Am ales ca modalitate de plată Paypal, însă pot fi folosite și cardurile obișnuite (Mastercard și Visa). După alegerea pachetului, mi s-a cerut să optez pentru câteva filme și seriale, ca exemple pentru recomandări viitoare, și tipurile de dispozitive de pe care voi viziona.

A urmat setarea profilurilor membrilor familiei, o funcție care va fi de ajutor pe măsură ce voi viziona mai multe filme și seriale. Și gata!

Ce este Netflix?

Netflix este cel mai mare serviciu de streaming video on-demand din lume, cu 70 de milioane de abonați, care pune la dispoziția utilizatorilor un catalog de titluri impresionant, dar și o serie de producții exclusive foarte apreciate. Netflix a fost de altfel platforma de lansare a unor seriale precum House of Cards, Orange Is the New Black, Jessica Jones, Marco Polo, Narcos etc.

Venirea Netflix în România e primul semn mare, de la disponibilitatea iTunes încoace, că țara noastră este văzută cu alți ochi în lumea distribuției de divertisment. Să sperăm că vor urmă și alții, în timp scurt.

Netflix oferă prima lună de utilizare gratuit pentru români. Vă invit așadar să încercați serviciul. Mai puteți încerca și Mubi, un alt site cu multe filme bune.

Au mai scris despre lansarea Netflix in România: Victor Kapra, Digipedia, Radu Dumitru, Zoso, Cătălin Tolontan, Dan Dragomir.

23 comentarii

  1. Stefan says:

    Am scris si eu pe 30 Decembrie ca se lanseaza precis astazi si pana la ora 8 seara toata lumea mi-a sarit in cap ca nu s-a lansat.
    https://www.stefanblog.com/2015/12/netflix-romania.html

  2. Da, mah, trebuie sa mai lucrezi la credibilitate! Vorbim.

  3. Timbo says:

    E pe vreo platforma TV ca app? Eu am Panasonic și nu a aparut încă în app market. Sau merge cu Chromecast și în România?

  4. Val Vesa says:

    Eu deja am abonament prin VPN, pe State de vreun an. Mege foarte bine asa si acum vad ca nu ma lasa sa ma inregistrez din tara. Si e si mai ieftin la americani, asa ca las asa 🙂

  5. Pana acum am folosit TV-ul mai mult pe Disney sau de decor. Deci nu stiu sa iti spun de update pentru Smart TV-uri. Te conectezi pe TV la net? Sau ai un Apple TV? Sau prin cablu de pe laptop…

  6. ovi sirb says:

    Ce-i drept, am scris si eu inainte sa scrie ceilalti. Ca o comparatie, la noi lipseste House of Cards sau alde Elon Gold, dar hei, exista Ray Donovan.

  7. […] ajunge si in Romania. Toata lumea stie ce e Netflix, iar daca vreti mai multe detalii au scris Manafu, Zoso si Radu despre asta. Prima poza legata de acest subiect, pe care am vazut-o pe Facebook, a […]

  8. Stefan says:

    Victor, pe care l-ai mentionat este de alta parere:

    “Un ziarist bun nu e neapărat cel care scrie foarte bine, ci cel care are surse.”

    http://www.victorkapra.ro/2015/12/telekom-orange/

  9. Stefan says:

    Timbo, verific la noapte si iti spun daca merge pe Chromecast.

  10. Lasa, mah, ca te invat eu!

  11. Laurentiu Mandu says:

    Cristi, am avut abonament la Netflix varianta de State. Ma asteptam sa am mai multe de vazut pe el, dar am fost dezamagit de tot ce am gasit pe acolo, atit la seriale, cit si la filme. Mi-am inchis acel cont dupa citeva luni, asa ca nu o sa imi fac in Romania.

  12. E adevarat ca poti “cancela” oricand. Eu am niste seriale de vazut, sunt niste filme pe care nu le-am prins la timpul lor, mai e si partea pentru copii, poate ma prind documentarele. Poate aduc si mai mult content… Eu ma bucur ca au venit. O sa vad in timp cat de “util” imi va fi.

  13. irina says:

    Sunt subtitrate in romana?

  14. Nu, doar in FR, EN, ES, DE.

  15. Eu am un Phillips din vara si inca de atunci, avea printre aplicatiile smart si Netflix, cu mesajul rautacios: la tine in tara nu poti avea acces. In rest ce sa spunem, se vor bate in segmente de piata cu aceia ce vizioneaza continut digital, cu smart tv. La HBO am renuntat de vreo 2 ani, ca nu avea “muc si sfarc”.

  16. Stefan says:

    Pe Chromecast merge perfect.

  17. Nico says:

    Eu am un TV Sony de prin 2012. A aparat applicatia pe TV si culmea….functioneaza :-D. Nu are subtitrari in Ro. E de la Netflix nu de la TV.

  18. […] s-a lansat in Romania pe 6 Februarie 2016 si este un serviciu online de filme si seriale. Dar momentan exista […]

  19. Cristian says:

    Tare as vrea sa stiu si eu cum il pot vedea pe smart Panasonic ….

  20. Ada says:

    Serialele foarte populare NU se vor regasi in oferta Netflix in tarile unde compania nu detine dreptul de distributie asupra lor … Dar sa speram ca odata cu intrarea Netflix, Romania va fi interesanta si pentru Amazon sau Hulu. http://televizoaresmart.ro/ce-parere-aveti-despre-abonamentele-netflix-pentru-romania/

  21. Multam de mentionare.

  22. misim says:

    Pentru cei cu smart TV Panasonic. Tb. resetat televizorul si alegeti o alta tara (ex. Franta) si voila apare si aplicatia Netflix.

  23. claudia says:

    am vizionat netflix fara probleme pt 2-3 sapt dar de atunci n-am mai putut sa-l folosesc. Dupa ce aleg filmul si Incerc sa -l “play” apare un procentaj pe mijlocul ecranului care poate fi diferit de fiecare data. Totusi nu merge niciodata la 100%. Care este problema?

Comentează