MANAFU*

Abonamente Evensys

Publicitatea are propria sarbatoare si un sfant ocrotitor, in Spania

Ianuarie, luna care găzduiește cea mai deprimantă zi din an, are și părțile ei bune. Pe lângă faptul că are destul de multe zile libere după Revelion, în Spania mai are o sărbătoare interesantă. Astfel, ultima vineri din ianuarie este sărbătorită ca “Ziua Sfântului Publicito”.

Nu e o glumă! Publicitarii spanioli își iau liber și sărbătoresc Ziua Publicității. Mă rog, a Sfântului Publicito, în mod evident un personaj fictiv, care își ia numele din cuvântul Publicidad.

Sărbătoarea este una nouă, Sfântul Publicito primind abia anul trecut un “chip”, gândit de agenția Peanuts and Monkeys. “În ianuarie 2015, Sfântul Publicito nu avea nicio istorie, nicio poveste, nicio imagine și niciun miracol înfăptuit. Așa că noi, cei de la Peanuts & Monkeys, am hotărât să reparăm această nedreptate. Sfântul Publicito ar trebui să aibă o imagine și personalitate”, a declarat pentru AdAge.com Sunde J. Sastre, chief creative officer la Peanuts & Monkeys.

În onoarea Sfântului Publicito, oamenii din agenții ies în oraș joi seara, pentru că a doua zi nu mai trebuie să meargă la muncă, iar în vinerea “mare” merg la schi în Pirinei, unde pârtiile sunt libere, când ceilalți spanioli sunt la serviciu. În prezent, nu mai puțin de 52 de agenții îl sărbătoresc pe Sfântul Publicito.

Agențiile care nu au aderat la idee se pot înscrie pe site-ul oficial, dar numai după ce promit să îi afișeze portretul într-un loc vizibil și să îl trateze cu respectul cuvenit unui sfânt. Și să distribuie cel puțin o poză cu Sfântul Publicito în social media.

Comentează