M A N A F U *

MANAFU*

Digital Marketing Forum

Vodafone, Best in Test in Europa (P)

Pentru a șasea oară, Vodafone a fost certificată pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date și telefonie mobilă în România, după măsurări efectuate de către auditorul independent P3 communications, din Germania. De altfel, Vodafone România a obținut cel mai mare scor dintre toate campaniile de certificare desfășurate în 2015 de către P3 Communications în Europa.

Măsuratorile P3 au arătat că rețeaua Vodafone România a obținut certificatul “Best in Test” atât pentru serviciile de date, cât și pentru cele de telefonie, în testul Mobile Benchmark România, realizat de P3.

Campania de testare a rețelelor s-a desfăăurat în 26 de localități din România: Albă Iulia, Arad, Bacău, Baia-Mare, Bârlad, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Galați, Iași, Medgidia, Onești, Pașcani, Pitești, Ploiești, Român, Sfântu Gheorghe, Tecuci, Timișoara, Turda și Vaslui, precum și pe șoselele dintre aceste orașe.

Testele au acoperit 9.000 de kilometri de drumuri din România. Auditorii P3 au efectuat peste 10.000 apeluri în condiții de mobilitate completă și au consumat peste 1.000 GB trafic de date.

Metodologia testării, precum şi traseele şi zonele fixe au fost selectate independent, de către P3 communications, iar toţi operatorii au fost notificaţi în acelaşi timp, în avans.

P3 Communications este filiala a P3 Group, un concern de consultanţă german, ce acoperă mai multe industrii. În zona telecom, auditorul este recunoscut în Germania, Austria şi Elveţia pentru “connect Netztest”, un studiu ce se bucură de o apreciere foarte mare în domeniu şi e acceptat ca un standard al pieţei.

certificat-p3

Comentează