MANAFU*

Abonamente Evensys

Cand WhatsApp devine o sursa de informatii

whatsapp-groups

Acum o săptămână, citeam pe Medium un articol despre grupurile pe WhatsApp cu abonament. Da, ați citit bine! În Brazilia, niște “antreprenori” s-au gândit să își monetizeze cunoștințele și resursele, distribuindu-le pe grupuri tematice în schimbul unei plăți lunare de 3$.

Există un grup cu informații despre trafic, despre care utilizatori spun că ar fi mai bun decât Waze. Există grupuri despre muzică, umor etc. Unul dintre antreprenori ar avea vreo 500 de astfel de grupuri, cu până la 100 de membri fiecare. Calculați voi câți bani face pe lună.

De ce vă povestesc despre aceste grupuri? O dată pentru că prefigurează un trend interesant, în contextul expansiunii pe care WhtasApp o cunoaște, și apoi pentru că, acum câteva zile, Iulian Comănescu, ziarist, consultant și analist, a pornit un grup pe WhatsApp, cu informații din piața media & marketing, în mare parte locale. Iulian combină mesaje scurte, imagini și link-uri. El le numește pre-știri.

Conținutul e necosmetizat, la prima mână, și poate fi un punct de pornire pentru știri adevărate (a se citi verificate și documentate). Fiind difuzate într-un mediu relaxat și prietenos, informațiile nu au un format anume, nu respectă o regulă, și poate de aceea atrag atenția, oricare ar fi subiectul. Un flux de mini-știri de agenție ar suna, cred, un pic cam sec pe WhatsApp, dacă ar respecta normele de redactare clasice.

Grupul lui Comănescu are acum aproape 250 de membri și este, evident, gratuit.

4 comentarii

  1. Tot gratuit este serviciul SZ Espresso de la Sueddeutsche Zeitung din Germania, care din iunie sau iulie anul trecut trimite dimineata si seara top 5 stiri. 🙂 Apropos de latura informativa a whatsapp.

  2. ZMENTA says:

    citisem si eu acum ceva vreme despre grupurile de genul asta. De o saptamana sunt si eu in grupul lui Iulian, iar contentul share-uit acolo e foarte bun.

  3. Mihai says:

    Lista lui Iulian Comanescu este cu circuit inchis?

  4. Copăceanu Antonel says:

    Cum se poate accesa grupul domnului Iulian Comanescu?

Comentează