MANAFU*

Abonamente Evensys

De anul acesta, vom plati cu un selfie

selfie-pay

Selfie-urile nu sunt doar un trend de moment sau o expresie a vanității noastre. Pot avea și un rol foarte practic. Cel puțin așa încearcă să ne arate Mastercard după o serie de țeste derulate în US și Olanda. Compania a anunțat că intenționează să introducă autentificarea biometrică a plăților chiar de anul acesta.

Astfel, Selfie Pay, autentificarea prin recunoaștere facială, despre care am mai scris în octombrie anul trecut, devine realitate. Utilizatorii vor putea să aleagă între a-și scana amprenta și a-și face o poză, în locul metodei tradiționale de autorizare prin PIN.

Cums e va realiza recunoașterea facială? Clientul urcă pe site o fotografie cu chipul său, care va fi stocată pe serverele MasterCard, iar acea imagine va fi folosită ca referință pentru autentificările ulterioare făcute tot cu un selfie.

Sistemul de autentificare cu recunoaștere facială va fi lansat în 14 țări până la sfâșitul acestui an. Nu am informații încă dacă România este una dintre aceste țări. De obicei, pentru multe companii țara noastră intră în tot felul de teste. Având însă un grad de bancarizare încă redus (40% dintre români nu au un cont bancar), am rezervele mele, dar recunosc că mi-ar plăcea tare mult aceasta opțiune de plată.

Întrebați dacă ar prefera sa se autentifice cu un selfie sau cu amprenta, 9 din 10 olandezi care au fost “testați” au răspuns afirmativ. Tu ai plăti cu un selfie?

Sursa foto: © Iuliia Timchenko | Dreamstime.com

1 comentariu

  1. Dumy says:

    Desigur că nu… deoarece este vulnerabilă acest sistem după părerea mea, deoarece sunt multe metode de a păcăli sistemul… așa și amprentele digitale sunt la fel de nesigure dacă amprenta doamnei cangelarie Germane a reușit să o fure la un utilizator mai simplu va fi cu mult mai ușor să o facă

Comentează