MANAFU*

Abonamente Evensys

Manifest pentru comunicarea electronica

upc-ebill

Ai în față două persoane.

Una primește pe e-mail toate facturile, plătește online lună de lună, în câteva minute, fără cozi sau bătăi de cap, ori prin debit direct, în timp ce doarme. Ba chiar în unele cazuri, folosește aplicații de smartphone prin care își face plățile din metrou, de exemplu.

Cealaltă “vânează” la cutia poștală fiecare factură pe care o are de plătit lunar. Știe cu aproximație când vine poștașul și nu se supără dacă se duce mai multe zile la rând să verifice poșta. Mai mult, după atâția ani în care a pus într-un sertar fiecare factură primită, și-a dezvoltat un adevărat sistem de sortat și organizat corespondența. Întâi notează fiecare factură într-o agendă, cu ziua sosirii, sumă și data scadenței. Apoi, le pune pe toate într-un dosar numit “Plăți curente”, așezându-le în ordinea importanței sau după urgența lor și ziua în care poate merge la ghișeu să le achite.

Tu care ești sau vrei să fii?

Ce înseamnă normalitatea

Mai toată comunicarea de astăzi se bazează pe mijloace electronice, fie că vorbim de calculator, fie că ne referim la telefonul mobil. E-mail-ul are aproape 25 de ani vechime în România, iar Whatsapp și Facebook Messenger sunt cele mai răspândite aplicații de mesagerie directă la noi azi.

Eu personal am renunțat de câțiva ani buni la facturile printate în relația mea cu furnizorii de utilități. Le plătesc cel mai adesea prin Direct Debit și mi se pare normal să nu mai merg la un ghișeu sau să stau la o coadă.  E atât de firesc! Aceasta e normalitatea mea.

UPC te invită să îți activezi factura electronică

Dacă ești client UPC sau devii în aceste zile, te sfătuiesc să optezi pentru eBill, factura electronică a operatorului de cablu și Internet. Activarea se face online prin contul MyUPC, pe care îl poți crea foarte ușor.

UPC împreună cu Mastercard inițiază în perioada 18 februarie-31 martie 2016 o campanie de informare, prin care cei care activează eBill au șansa de a câștiga o excursie pentru două persoane în Suedia, una dintre cele mai ”verzi” țări din Europa, sau una dintre cele 5 tablete iPad Mini pentru a avea mereu acces la facturile electronice. Mai mult, UPC se angajează să planteze 1.000 de copaci la fiecare 5.000 de facturi electronice activate.

Tu folosești factura electronică?

***
Blogul Manafu.ro susține campania de promovare a facturii electronice, desfășurată de UPC și MasterCard în România.

Comentează