MANAFU*

Abonamente Evensys

Povesti pe WhatsApp

Dacă tinerii nu merg la sala de lectură, vine lectura la ei, prin telefon

Cum îi faci pe tineri să citească, dacă ei sunt tot timpul cu nasul în telefon? O agenție din Brazilia s-a gândit să le aducă literatura pe telefoane, dacă tot își petrec timpul pe rețelele de socializare. Astfel, oricine se poate abona la un serviciu gratuit de “lectură prin WhatsApp”.

Pentru că în 2014, 70 la sută dintre brazilieni nu au citit nici măcar o singură carte, cei de la agenția digitală Isobar Brasil s-au gândit că trebuie să existe o modalitate mai simplă prin care să-i apropie pe tineri de lectură.

Astfel, Isobar adună texte interesante de la scriitori mai cunoscuți sau complet necunoscuți, oferindu-le acestora o bază de 20.000 de cititori, numărul fiind în continuă creștere. Lectura de buzunar (“Leitura de Bolso”) nu le ocupă abonaților mai mult de cinci minute în fiecare zi.

Ca să beneficieze de acest serviciu gratuit, brazilienii trebuie să adauge pe WhatsApp numărul de telefon pus la dispoziție de agenție și în fiecare zi primesc o povestire scurtă, de maximum cinci minute.

Comentează