MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum sa scapi de social media si sa te concentrezi pe ce ai de facut

cum-blochez-facebook

Petrecem mult timp liber în social media, dar uneori consumăm și din timpul necesar unor lucruri importante. Intrăm un pic, să vedem ce mai e nou și ne lăsăm atrași mai mult decât trebuie. Asta poate fi o reală problemă, când ajungem să fim conectați mult prea multe ore pe zi.

În zilele mele foarte pline, aleg să închid tab-urile cu rețelele sociale și să le verific la câteva ore bune. Pe unele le vizitez o dată pe zi sau la două zile. Și încerc să țin telefonul cât mai departe de mine.

Ce facem însă când simțim un fel de adicție față de rețelele de socializare și nu putem închide acele pagini care stau deschise undeva în background?

Niște oameni de bine s-au gândit să dea o mână de ajutor și au creat o extensie pentru browser-ul Chrome, care blochează -pentru cât dorim noi – accesul la site-urile care ne irosesc timpul. Se numește Go Fucking Work.

După ce o instalare, de fiecare dată când intrăm pe o pagina”interzisă”, primim un mesaj “motivațional” foarte puternic. Ajută!

5 comentarii

  1. Extensia te ajută doar dacă nu știi că mai ai și alte browsere instalate. 😀

    O soluție mai eficientă ar fi freedom.to. Blochează site-urile la nivel de OS.

  2. Binevenit! Pentru începerea disciplinării este de folos. Cred că se poate folosi în încă un scenariu: primesc uneori pe instant messaging link-uri de la colegi, prieteni etc. de pe site-uri pe care mi-am promis sa nu le vizitez si pe masura ce a crescut lista acestor site-uri am inceput sa uit din ele si sa nu realizez la momentul clicului ci abia la momentul incarcarii paginii. Daca le-as insira in lista acestuia cred ca m-ar ajuta.

    Multumesc!

  3. Livia says:

    Haha … Stii ce mi-a zis? TICK TOCK. FUCKING WORK. Mai misto era daca o personaliza pentru romani cu optiunea unui buton de feedback: BA PE-A MATII. 🙂

  4. hahaha, asta e tare. O aplicatie la aplicatii. Nu e mai simplu sa lasi telefonul, tableta sau ce ai si sa iesi? 🙂

  5. […] – O aplicație care te ține departe de social media: Go fucking work […]

Comentează