MANAFU*

Abonamente Evensys

Vor avea succes ochelarii de realitate virtuala?

samsung-vr

În urmă cu o lună, la Barcelona, Samsung și Mark Zuckerberg au tăiat panglica pentru următoarea revoluție tech: Realitatea Virtuală (VR). De la acel moment, zi de zi vedem noi anunțuri despre tehnologie și noi headset-uri VR lansate. Cele mai proaspete sunt cele de la AMD și PlayStation.

Chiar din seara anunțului făcut de Samsung la Barcelona, Vodafone a anunțat că va comercializa în România noul Galaxy S7 împreună cu ochelarii minune (oferiți la pachet).

Mai mult, astăzi pe site-urile de e-commerce din China sunt deja oferte convenabile pentru dispozitivele VR ce folosesc smartphone-ul personal. Pe Gear Best, poți lua o pereche de ochelari cu 19 dolari (transport gratuit), față de 99 de euro cât costă cei de la Samsung. Chiar și producătorii români s-au mișcat repede. Pe eMAG găsești o pereche eBoda la 100 de lei și un pic.

Se pare însă că, momentan, bărbații sunt cei care se încântă cel mai mult de noua jucărie. Un studiu din US spune că doar 25% dintre femei sunt interesate să dețină un dispozitiv VR.

Nici eu nu sunt un mare fan. Îmi place ideea, dar nu mă atrage încă experiență. Vouă cum vi se pare?

Până acum, în istoria umanității, doar ochelarii de protecție au avut un mare succes. Ochelarii 3D oferiți cu televizoarele compatibile stau mai mult nefolosiți și nici nu au avut o contribuție majoră la vânzări. Proiectul Google Glass, deși bine primit, s-a stins subit. Acum avem ochelari VR. Vor reuși ei să reziste?

9 comentarii

  1. Eu, dacă ar fi să-mi iau, i-aș cumpăra pentru jocuri, apropo de ce-a anunțat Zuckerberg recent: https://www.facebook.com/zuck/videos/vb.4/10102718406987401/

  2. Dan B says:

    Cand vei avea acces la content vei intelege de ce vor avea succes.

    Cand vrei iti pot arata videouri filmate 360 in Bucuresti… Senzatia de “sunt acolo” e foarte puternica.

    Si sa nu uitam de jocurile care ne vor inunda, sunt convins

  3. Liviu says:

    Cu siguranta vor avea succes. Aplicabilitatea in educatie, jocuri si filme (industrii cu o gramada de bani in spate) sunt cateva dintre motive. Poti sa ne spui de ce nu te atrag? Banuiesc ca ai incercat diverse experiente. Oricum, a nu se face confuzie intre 3D 360 (…) si realitate virtuala.

  4. JimyyHHAS says:

    succes dar peste vreo 2-3 ani poate chiar mai mult

  5. Pentru un okelarist ca mine, Google Glass ar fi fost interesanti, un add-on la ochelarii pe care-i purtam oricum. Nu pricep de ce s-a stins subiectul, erau scumpi, sau o fi fost chestia cu inregistrarea neautorizată? Or fi cumpărat serviciile tot stocul 🙂

  6. Cred ca vor avea succes, momentan au de lucru mult la continut, jocuri, aplicatii!

  7. Pe piata de gaming e mare valva legata de VR. In timp ce companiile mari sunt reticente, pentru developeri e un teren nou de joaca si creatie, iar gamerii sunt curiosi si cand isi pun un VR headset pe cap pot sa exploreze cu orele. Cred ca pe masura ceva deveni accesibil ca pret si vor fi aplicatii fun sau utile, va creste piata….traim viitorul, ce sa mai.

    PS: Uite cum il descopera parintii nostri: http://mashable.com/2016/03/21/vr-headset-video/#C19Uc.7SiiqH

  8. Nu stiu daca mi-as cumpara, dar, cu siguranta, as dori sa-i testez pentru a afla mai multe despre cum functioneaza mai exact acesti ochelari de realitate virtuala. Cred, insa, ca nu ar fi ok sa ne petrecem mult timp in realitatea virtuala.

Comentează