MANAFU*

Abonamente Evensys

Tie iti place ce vezi in oglinda? Dar pe Facebook?

Devine unanim acceptată ideea că mulți oameni din jurul nostru proiectează în social media – în special pe Facebook – o imagine diferită de cea avută în realitate. Evident, este mereu vorba despre alții și niciodată despre noi. Pentru că – nu-i așa?! – e mai ușor să aducem problema în discuție când e despre ceilalți.

Apar multe studii, cele mai multe în jurul depresiei date de social media. Vedem știri cu accidente fatale cauzate de un banal selfie. Și cu siguranță vom vedea din ce în ce mai multe articole despre felul în care ne pierdem adevărata identitate, fiind prea îndrăgostiți de imaginea pe care o afișăm online.

Nu fac nimănui capul calendar acum, doar vreau să recomand un două scurt-metraje și un articol. Vă vor da de gândit.

Twitter Kills

What your phony internet personality says about you

phony

A Social Life

Ceva un pic mai vechi, dar actual, pe aceeași temă, citiți și pe Zoso.ro.

Sursa foto: © Kaspiic | Dreamstime.com – Woman Holding Tablet With Different Faces In Front Of Her Photo

4 comentarii

  1. […] citit de curând o scriere la Cristi, care m-a trimis ulterior la o alta a lui Zoso. Cam pe aceeași temă, dar mai precis cu ce se vede […]

  2. pentru mulți, Facebook este un refugiu. Se ascund de realitate în mediul virtual și încearcă să devină populari, să agațe, etc… În general din spatele unui ecran e mult mai simplu de făcut orice. Aș putea spune că Facebook este rețeaua de socializare a lașilor și rușinoșilor într-o oarecare măsură.

  3. Sorin says:

    #1stworldproblem

  4. […] citit de curând o scriere la Cristi, care m-a trimis ulterior la o alta a lui Zoso. Cam pe aceeași temă, dar mai precis cu ce se vede […]

Comentează