MANAFU*

Abonamente Evensys

9 lucruri pentru care am fost la FITS 2016

FITS s-a încheiat de câteva zile, însă eu încă îi mai simt efectul. În fiecare an îmi spun că în următorul trebuie să stau mai mult în festival și să îmi fac un plan de atac mai amănunțit. Ideal e să reușesc să văd cât mai multe spectacole.

Am întâlnit mulți cunoscuți anul acesta la Sibiu și cei mai mulți mi-au împărtășit numai experiențe frumoase. Acum, privind în urmă, vreau să păstrez aici pe blog amintirile mele din această ediție. Așadar, pentru ce am mers eu la FITS?

Pentru mega producții de mare impact

metamorfoze-sibfest

Metamorfoze | Foto:SibFest

Faust este cap de afiș la FITS de mulți ani încoace. Metamorfoze, o altă punere în scenă a lui Silviu Purcărete, a fost de asemenea un punct de atracție.

Pentru recunoașterea valorilor

stele-stiri-de-sibiu

Aleea Celebrităților | Foto: Stiri de Sibiu

Pe Aleea Celebrităților din Sibiu sunt omagiate an de an nume mari care au avut contribuții importante în lumea teatrului local și internațional. Anul acesta, printre numele care au primit o stea pe alee s-a numărat și Victor Rebengiuc, probabil cel mai respectat actor român.

Pentru întâlniri cu mari nume

robbins-arhiva

Tim Robbins | Foto: Arhiva Personală

Tim Robbins a fost anul acesta invitatul special al festivalului. A petrecut mult timp în public și a interacționat natural cu toată lumea din preajma sa. A fost o adevărată surpriză să ne întâlnim la o masă distanță, în Media Hub.

Pentru momentele de stradă

Pigswana Orchestra-sibfest

Pigswana Orchestra | Foto:SibFest

În fiecare dupa amiază, în zona centrală, întâlnești trupe de cântăreți, artiști și dansatori în mini-spectacole care încântă trecătorii sau consumatorii de la terase.

Pentru evenimentele din Piața Mare

Cia. Subcielo-sibfest

Cia. Subcielo | Foto:SibFest

Kilometrul 0 al FITS este pentru mulți Piața Mare. Este locul marilor spectacole de stradă și al concertelor cu mii de oameni.

Pentru distracția din festival

club-arhiva

Clubul FITS | Foto: Arhiva Personală

Clubul festivalului este locul în care fiecare zi de festival se încheie. Un spațiu fără pretenții atrage deopotrivă jurnaliști, voluntari, artiști și chiar vedete. L-am întâlnit într-o seară pe Tim Robbins la standul cu băuturi.

Pentru o relație de lungă durată

biciclete-sibfest

Yellow Bikes | Foto:Arhiva Personală

Sunt pentru al treilea an consecutiv ambasador al festivalului din partea Raiffeisen Bank și pentru a patra oară blogger oficial invitat de echipa FITS. Chiar și fără aceste legături, voi rămâne mereu apropiat de acest adevărat fenomen.

Pentru oameni faini

echipa-sibfest

Echipa FITS | Foto: SibFest

În festival vin mulți cunoscuți din online, dar ai ocazia să întâlnești și oameni noi. Am petrecut mult timp în Media Hub și am văzut la lucru o echipă de comunicare tânără și dedicată.

Pentru spectacolul de lumini

light dancers-sibfest

Light Dancers | Foto: SibFest

În fiecare an, sunt atras de luminile de pe străzile Sibiului. Anul acesta am urmărit de două ori reprezentațiile trupei Light Dancers din Spania. Nimic sofisticat, doar lumini și sunet.

***

Am venit la festival la invitația echipei FITS și ca amabsador din partea Raiffeisen Bank, alături de Cristina Bazavan, pentru a promova festivalul către comunitățile noastre. Rolul nostru a fost să descoperim magia evenimentelor și să o relatăm pentru cei de acasă. Pe bloguri, pe Facebook și pe Instagram.

Comentează