MANAFU*

Abonamente Evensys

Eu cu cine votez?

alegeri-locale-2016

Nu am văzut niciodată o campanie electorală mai slabă, candidați atât de nepregătiți și un dezinteres atât de mare al publicului larg față de alegeri. Poate ne-am conformat. Poate am decis să rămânem în bulele noastre. Poate ne e bine așa cum suntem și credem că nouă nu ni se poate întâmplă nimic rău. Să îți vezi de treaba ta și doar de a ta, evident comentând orice și totul pe Facebook, este o strategie de supraviețuire astăzi în România.

Cu toate acestea, duminică este zi de vot și un cetățean responsabil ar trebui să iasă și să își exercite dreptul și – de ce nu? – să își onoreze obligația de a vota.

În toată anarhia asta cu candidații dinainte de vot, ajungem să ne întrebăm: Eu cu cine votez?.

Dacă îți pui această întrebare, înseamnă că nu ai avut timp să te informezi, nu îți face plăcere să urmărești politica sau pur și simplu informația electorală nu a ajuns la tine. Mulți alegători au fost deja bombardați cu flyere, ziare apărute peste noapte și alte promisiuni direct în stradă sau au fost prinși în fiecare seară în fața televizorului. Tu ai “scăpat”. Și eu am “scăpat”. Iar duminică este zi de vot. Și acum ne întrebăm amândoi: Noi cu cine votăm?

1) Votăm cu cel cu care votează oameni ca noi. Nu e nimic nou în asta. Ne influențam destul de ușor astăzi, mai ales online, și avem mereu lângă noi pe cineva mai informat. Mergem pe mâna prietenilor, a familiei, a colegilor.

2) Votăm împotriva unui candidat. Am ales de multe ori cel mai mic rău sau challenger-ul. Măcar să nu iasă ăilalți!

3) Votăm cu candidatul care se prezintă cel mai bine. E greu acum să analizăm toate platformele electorale. Noroc că avem un site precum Votez.info, care este foarte util și lămuritor.

Votează cum dorești, dar mergi la vot. Contează. Cu un Like și un Share nu schimbăm nimic în țara asta!

Sursa foto: Stepan Adrian

1 comentariu

  1. […] – Mergeți la vot […]

Comentează