MANAFU*

Abonamente Evensys

Care sunt cele mai bune conturi de brand pe Instagram? (2016)

Instagram a avut în România o creștere accelerată la început de an, însă a stagnat – spre o ușoară descreștere – în ultimele luni, pe la 418.000 de utilizatori. Conform datelor ZeList Monitor, în luna iunie, Instagram avea la noi 418.700 de utilizatori înregistrați și 130.414 activi, care fie au publicat imagini, fie au comentat.

De neexplicat, la prima vedere, mi se pare descreșterea numărului de utilizatori activi. Față de luna iunie (vezi datele de mai sus), în ianuarie, aplicația avea 238.000 de utilizatori activi din cei 392.000 de înregistrați. Pe primele 6 luni din 2016, evoluția conturilor în România arată așa:

Instagram Romania 2016

Topul brandurilor din România pe Instagram

Pentru multe branduri locale, Instagram pare un magnet acum. A prins un pic mai greu, dar odată cu evoluția la nivel mondial, cu creșterea nișei de fashion & beauty blogging și cu deschiderea platformei de advertising, se bucură acum de un moment de popularitate.

Cu ocazia Webstock 2016, ne-am propus să premiem cele mai bune conturi de brand din “Instagramul românesc”. Am făcut deja un mic research pe bază Top Social Brands, căutând să identificăm brandurile cu cei mai mulți urmăritori. Știm că sunt multe alte branduri cu conturi “grase” și lucrăm deja la un top general. De exemplu, Mercedes are 15.3000 de urmăritori, iar Sephora are 22.400. Cu siguranță, își vor găsi un loc în viitorul clasament. Până atunci, puteți vedea în tabelul de mai jos cum stau pe Instagram 20 dintre cele mai implicate branduri în social media, la noi.

Top-Instagram-Romania-2016

Sursa foto: © Prykhodov | Dreamstime.com – Woman holding iPhone 6 Space Gray with service Instagram

2 comentarii

  1. Dan Olteanu says:

    Instagram contul donuterie.ro circa 9000 de urmaritori

  2. […] uitat la toate brandurile care apar în lista făcută de Cristi și guess what? Nici un brand nu a folosit Stories în ultimele 24 de […]

Comentează