MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum iti faci inghetata singur acasa

manafu-inghetata

Ce faci când îți place mult înghețata și ești departe de locurile tale favorite din oraș? O prepari singur! Chiar dacă nu ai mai încercat niciodată? Da, asta e o întrebare bună!

Am plecat din București spre munte, după câteva săptămâni în care ne-am răcorit cu multe înghețate și cu vizite dese la piscină. Capitala are farmecul ei vară, dar și temperaturi uneori prea mari. Cu bagajele la ușă, înainte să coborâm la mașină, ne-am întrebat: “Si noi unde mâncăm o înghețată bună la munte?”.

Nu m-aș fi gândit să îmi fac singur înghețata dacă nu aș fi primit o provocare de la Olympus. Anul trecut, brandul de lactate de la Brașov m-a provocat să gătesc cu iaurturile sale. Am invitat la masă atunci câțiva prieteni din blogosferă. Acum, Olympus mi-a pus pe masă iaurturile grecești (cu 2% și 10% grăsime) și mesajul “Gust pentru combinații”.

Cum am ajuns de la înghețată la Fro-Yo

Înghețata nu e o joacă, deși uneori așa pare. Am întâlnit câțiva oameni care doar asta fac de dimineață până seara: înghețată. Creează și experimentează. Combină gusturi și ies din tipare. Cum vă sună înghețată de parmezan, cu gust de colivă sau de lavandă?

Cu provocarea Olympus în minte și cu gândul la înghețată, m-am întrebat ce pot face pentru a le satisface pe amândouă. Așa am ajuns la Froyo sau Frozen Yogurt, fratele mai mic al înghețatei. Gustasem în București un sortiment cu o săptămână înainte și voiam să mai încerc. Froyo e cea mai buna alternativă pentru înghețată și nu necesită o pregătire mare și aparatură dedicată.

Cum ajungeam la munte, am ales să fac un Froyo cu zmeura pe care o găsești la margine de drum, pe Valea Prahovei.

La o masă pe terasa pensiunii, cu laptopul în față, am început să caut “rețete”. Am găsit zeci și pentru un moment chiar m-am văzut făcând înghețată acasă pentru tot restul verii. Am văzut clipuri explicative, am citit specificații. Mulți food bloggers erau încântați de iaurtul grecesc, așa că am zis să pornesc și eu pe urmele lor.

Am folosit zmeură (congelată în avans), iaurt grecesc (2% grăsime), miere în loc de zahăr, puțin suc de lămâie. Am avut un blender mic, iar cantitățile le-am pus cumva din ochi (dar cu un ochi pe o rețetă). Am testat rezultatul pe cei din jur. Concluzia? “Ne mai faci o dată?”. Am mai făcut, puteam să îi refuz? De data asta însă, am pus “creația” un pic la congelator. Vorba aia, “poți să îi dai Manafului Froyo, dar nu poți scoate înghețată din el”.

Froyo de zmeură, pas cu pas

1-display-compressor

Ingredientele capturate de la un supermarket si din frigider

 

1-zmeura-compressor

Am pus intai zmeura inghetata

 

1-iaurt-compressor

A urmat iaurtul grecesc (2% grasime)

 

1a-Miere-compressor

Am pus si putina miere

 

1-miere-compressor

Parca trebuia sa pun si putina lamaie

 

1-mix-compressor

Un inceput promitator, as zice

 

1-blend-compressor

Orchestra, maestre!

 

1-pouring-compressor

Punem frumos, sa dea bine in poza

 

1-results-comp

Exact ca in revistele de specialitate

 

Olympus te trimite în vacanță în Grecia

Dacă îți place iaurtul grecesc de la Olympus, s-ar putea să îți placă și o vacanță în Grecia, pentru 2 persoane, la un hotel all-inclusive. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul Olympus, să alegi una din destinațiile de vacanță disponibile. Vei folosi o linguriță vrituală, pe care o învârți “deasupra” Greciei. Apoi prin introducerea numărului de pe bonul fiscal, intri în tragerea la sorți.

button

Despre iaurtul grecesc Olympus

Olympus are o gamă largă de sortimente de iaurt grecesc: simplu (0%, 2% și 10% grăsime), cu fructe (coacăze, rodie și zmeură, vișine, măr și scorțișoară) și cu biscuiți din cereale.

Iaurtul cu 2% grăsime, pe care l-am folosit eu, este bogat în proteine și sărac în carbohidrați, constituind pretextul perfect pentru combinații care mai de care mai gustoase. Poate fi consumat și ca gustare în sine, în orice moment al zilei.

***

Blogul Manafu.ro susține campaniile promoționale ale brand-ului Olympus

1 comentariu

  1. […] uite că cei de la Olympus l-au pus la muncă. Și Manafu a făcut, cu mânuțele alea două, o înghețată cu iaurt grecesc. Să-i fie de bine, zic. Poate așa se potolește și nu ne mai face poftă cu alte alea… […]

Comentează