MANAFU*

Abonamente Evensys

Scorpion, un serial cu oameni destepti

Urmăresc periodic apariția noilor seriale TV, în căutarea unor noi întâmplări de vizionat în timpul liber. Seria “Scorpion” mi-a atras atenția încă de la lansare, în 2014, când am inclus-o în topul personal anual pe care îl public pe blog. Mi-a plăcut povestea din spatele serialului și felul în care producătorii au reușit să o adapteze pentru televiziune.

“Scorpion” are la bază un caz real. Este inspirat din viața lui Walter O’Brien, un personaj excentric și controversat, care a fost atras de lumea computerelor de la vârstă de 12 ani. Se spune că la 13 ani ar fi accesat ilegal baza de date a NASA, sub pseudonimul Scorpion, care a devenit mai apoi și brand-ul companiei sale. O’Brien a povestit că NSA l-a contactat, prin intermediul Interpol, pentru a descoperi vulnerabilități din sisteme informatice. De aici începe și povestea serialului.

Serialul se depărtează de viața lui O’Brien și capătă forma gândită de producători pentru a fi interesant pentru o masă mare de telespectatori. Acțiunea se desfășoară în jurul unui grup foarte pestriț de inadaptați. Niște adevărate personaje! Alături de O’Brien, îi vei vedea pe Toby Curtis, un expert în comportament, genul de om care poate citi pe oricine, Happy Quinn, un specialist în domeniul mecanicii și Sylvester Dodd, un guru al statisticilor. Grupul e condus de agentul Cabe Gallo, cel care l-a recrutat pe O’Brien și omul care are legăturile cu toate cazurile de terorism cibernetic.

Îmi aduc aminte că primul episod mi-a plăcut mai mult din perspectiva distribuției. Actorii aleși susțin bine personajele pe care le întruchipează. Elyses Gabel joacă rolul lui O’Brien și apare ca un tânăr ușor dezorientat, dar care reușește să găsească soluțiile în momentele critice. Eddie Kaye Thomas e cunoscut de mulți după rolul Finch din American Pie. Are însă și o carieră pe Broadway. El este Toby Curtis în serial. Jadyn Wong era la începutul carierei când a filmat pilotul pentru Scorpion. De atunci, actrița de origine canadiană care o interpretează pe Happy Quinn a avut mai multe apariții în seriale. Ari Stidham a fost atras mai degrabă de muzică, însă abilitatea lui de a improviza i-a adus primul rol într-o serie TV. Acum îl joacă pe inadaptatul Sylvester Dodd. Și poate cireașa de pe tort, Robert Patrick îi dă viață agentului Gallo. Îl știm cu toții din Terminator 2, unde a interpretat rolul robotului T-1000.

Deși avem în față o ficțiune, Walter O’Brien este și el implicat în realizarea serialului. Colaborează cu scenariștii pe diverse cazuri, căutând el soluțiile pentru provocările și problemele din episoade.

Urmărește diseară premiera sezonului al doilea al serialului Scorpion, de la 21:00, pe AXN. Echipa fantastică de minți geniale împiedică noi catastrofe care stau să se abată peste Statele Unite, cum ar fi un satelit rusesc scăpat de sub control.

scorpion-s2

***
Blogul Manafu.ro susține campania de promovare a serialului “Scorpion” lansată de AXN în România

Comentează