MANAFU*

Abonamente Evensys

Voteaza start-up-ul romanesc MIRA Rehab pentru a ajunge in finala mondiala Chivas The Venture

Fiecare generație are problemele ei de sănătate. În era tehnologiei și a Internetului, generațiile active, Millennials și Generation X, se confruntă cu o problemă mai puțin dezbătută public: afecțiunile coloanei.

Suntem de mulți ani prinși în fața calculatorului și petrecem ore întregi pe scaun, fără să ne ridicăm. Nu doar că ne obosim ochii, ne suprasolicităm și spatele . Vorbesc din proprie experiență. Bolile spatelui sunt mai prezente decât ne putem închipui și afectează multe persoane, de la copii la vârstnic. În sala de kinetoterapie, am întâlnit mulți corporatiști prinși de scaun ca și mine, dar și adolescenți care au uitat să mai plece din fața calculatorului.

M-am bucurat de aceea să descopăr proiectul MIRA Rehab la Chivas The Venture, competiția care promovează cele mai bune idei de antreprenoriat social.

MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant) este o platformă medicală bazată pe Microsoft Kinect care încearcă să simplifice procesul de recuperare fizică cu ajutorul jocurilor video. Această alternativă este mai ieftină, relativ ușor de implementat și mult mai atractivă pentru pacienții care trebuie să facă exerciții recuperatorii acasă. Pe lângă pacienți, și personalul medical poate beneficia de pe urma acestui proces simplificat.

Mai pe scurt, te joci și te recuperezi. Într-un mod mai plăcut. Există multe persoane cu afecțiuni care pornesc un tratament și abandonează din lipsă de timp sau comoditate. MIRA își propune să încurajeze pacienții să își termine recuperarea, iar interactivitatea îi ajută să treacă mai ușor prin toată această perioadă. Convingerea MIRA este că programele de terapie pot ajunge la mai mulți oameni cu ajutorul sistemelor IT.

Votează MIRA Rehab pentru a reprezenta România la Chivas The Venture

MIRA Rehab este unul dintre cele 5 proiecte finaliste la Chivas The Venture 2016 în România. Acum are nevoie de votul public pentru a reuși să ducă ideea la nivel mondial, în marea finală a competiției. Dacă vă place ideea, vă invit să îi acordați un vot lui Liviu Andrei Dascălu de la MIRA. Cred că ne face tuturor un bine.

 

1 comentariu

Comentează