MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat se castiga pe Instagram

Instagram oferă acum o soluție simplă de advertising, direct din feed-ul său ori de pe platforma de publicitate a Facebook, însă multe brand-uri preferă (exclusiv sau complementar) să deruleze campanii cu influencerii care creează mult conținut vizual. Deja e o practică în rândul bloggerilor din nișă, precum Fashion & Beauty, Food sau Travel, să folosească combinația Blog – Facebook – Instagram pentru promovarea unor produse și servicii.


 
PR Forum


 
Un studiu recent realizat de Influence.co ne arată cât câștigă influencerii pe Instagram în acest moment. Deși studiul e anunțat la nivel global, sunt convins că cifrele următoare au relevanță pe piața din US, în principal.

În medie, un influencer câștiga 271$ pe un post, însă conturile cu mai mulți followers, au câștiguri mult mai mari și, evident, prețurile diferă de la o nișă la alta. Dar nu doar cei mai cunoscuți pot câștiga din activitatea lor pe Instagram. Studiul ne spune că un utilizator cu mai puțin de 1.000 de followers poate primi 83$.

Cifre despre Instagram în România

La nivel mondial, vorbim de 600 de milioane de utilizatori activi în acest moment, dintre care aproape 80 de milioane provin din US. Deși cifrele arată bine la nivel mondial, trebuie să recunoaștem că Instagram este o platformă în curs de dezvoltare în România.

În acest moment, Instagram se poate lăuda că a depășit 500.000 de utilizatori în țara noastră. La final de ianuarie, avea 494.071 de români pe platformă, conform ZeList Monitor. Din ianuarie 2016, Instagram a câștigat 100.000 de utilizatori. Numărul celor care folosesc activ rețeaua a rămas în mare același: 230.000.

Aici e provocarea Instagram! Să crească rapid numărul de oameni înscriși și mai ales să îi convingă să publice fotografii și clipuri video sau măcar să interacționeze (Like & Comment).

Sursa foto: Designed by Freepik

4 comentarii

  1. rivi says:

    am peste 1k urmaritori si activitate zilnica. n-am castigat niciun cent Manafu, unde gresesc? 🙂

    cred ca cifrele astea sunt departe de a fi adevarate pe Ro.

  2. Pai cred ca am spus ca e pe piata din US. Nu am zis niciun moment ca ar fi valabile in Ro.

Comentează