MANAFU*

Abonamente Evensys

Nu te mai preocupa, esti frumoasa astazi. Ai o aplicatie pentru asta!

În primul rând, trebuie să să recunosc că nu este o aplicație, sunt cel puțin trei. Le veți afla mai jos. În al doilea rând, pun disclaimer de la început că nu pot fi tras la răspundere pentru efectele secundare ce pot apărea în urma utilizării aplicațiilor mai jos menționate. Nu te uita încă! Nu voi fi responsabil pentru ignorarea abonamentului la sală sau a sesiunilor de cosmetică, așa cum nu am legătură directă cu vizitele repetate la fast-food ori mâncatul după oră 7 seara.

Imaginea noastră în social media, stresul nostru cotidian

Trăim într-o lume vizuală, în care ne expunem în felurite moduri. Pe Facebook, Instagram, Snapchat etc. O facem cu o fotografie, cu un GIF, un boomerang sau printr-un clip video. O facem live, înregistrat sau doar pentru 10 secunde.

Spuneam acum un an că marea problemă a Facebook Live este că nu ne lasă să îi aplicăm filtre foto sau de măscăreală, să ne photoșopăm în timp real.

Imaginea e importantă astăzi pentru noi toți, iar unii chiar fac mari eforturi să și-o expună cât mai cosmetizată în social media, chiar dacă nu reflectă realitatea. Merg la sală, la SPA, plătesc tratamente cosmetice, fac grooming, aleargă sau își cântăresc mâncarea. Pentru a da bine în poze.

Aplicațiile mobile îți schimbă corpul mai bine ca un bisturiu

Marea invenție a ultimului an, păstrată aproape secretă până de curând, sunt aplicațiile de refacere și corectare a imperfecțiunilor. Ele au fost ascunse sub titulatură de selfie editor și promiteau cel mai bun portret. În fapt, ele nu doar îți schimbă chipul, ci pot să îți modifice ușor orice parte a corpului. Vrei să pari un pic mai înalt? Rezolvat! Vrei un mijloc subțirel? Rezolvat! Vrei un fund bombat? Rezolvat!

FaceTune II

Din punctul meu de vedere, e cea mai tare aplicație de acest gen. Versiunea 1 oferea câteva operațiuni de bază: corectarea problemelor de piele (Smooth), modificări ale dimensiunilor în câteva variante (Reshape), eliminarea efectului “ochi roșii” (Red Eye), albirea dinților (Whiten) etc. Versiunea 2 e artă pură. Îți scoate cearcănele, îți crește zâmbetul, îți mărește sau micșorează detaliile feței (bărbie, nas, maxilar, ochii), îți adaugă strălucire în privire sau îți apropie ochii. Câte și mai câte. Prin Reshape, ca și la versiunea anterioară, îți poți reduce burta, mijlocul, grosimea mâinilor și ce vrei tu din corpul tău prețios.

Aplicația este gratuită și o găsești doar în Apple Store.

Photoshop Fix

Este probabil aplicația pe care o poți folosi cel mai mult odată ce îi înveți mișcările. Combină elementele de retușare ale unei aplicații foto – având posibilitatea modificării manuale a calității imaginii (luminozitate, contrast, saturație etc) – cu câteva dintre funcțiile FaceTune. Poți să schimbi multe trăsături ale feței și chiar să îți redimensionezi corpul. Este destul de avansată la capitolul editare foto.

Aplicația este gratuită și o găsești în Google Play și Apple Store.

Meitu

O replică chinezească, aș fi tentat să spun. Însă știind cu toții cât de jucăuși și inovatori sunt asiaticii, e mai corect să spunem că această este abordarea asiatică sau mai degrabă trend-ul asiatic. Meitu îți da câteva instrumente să îți corectezi corpul după dorința ta, dar e recunoscută mai degrabă drept aplicația care îți transformă chipul într-un mod surprinzător. Îți face o față angelică sau te transformă într-un personaj de desene animate.

Aplicația este gratuită și o găsești în Google Play și Apple Store. Atenție însă că a stârnit o controversă acum câteva luni pe marginea utilizării datelor personale.

BONUS: Snapseed

Una dintre cele mai bune aplicații gratuite de editat imagini, creată chiar de Google, Snapseed a adăugat recent câteva funcții de editare în genul celor prezentate mai sus. Deși sunt puține, opțiunile de retuș ajută.

O găsești în Google Play și Apple Store.

Comentează