M A N A F U *

MANAFU*

Digital Marketing Forum

Povestile cu care ramanem cand am ajuns la destinatie

Cu toții am auzit de celebrul blog “Humans Of New York” și ne-am intersectat pe Facebook cu multe dintre poveștile simple adesea, rupte din viața unor necunoscuți. Mi-am adus aminte de HONY când am văzut cel de-al doilea clip lansat de Uber sub umbrela #generatiaSMART, acum la doi ani și un pic de la lansarea serviciului de ride-sharing în România.

Mi-am adus aminte că în cei doi ani de când sunt le sunt client, chiar din a treia zi, am întâlnit mulți oameni și am auzit multe povești. Poveștile șoferilor de Uber. La început, chiar eram curios să știu cât mai multe despre ei. Știam de Uber din media, îmi plăcea să văd că și România se aliniază altor țări mai dezvoltate și mai ales voiam să aflu ce îl motivează pe un șofer să devină partener Uber.

Unul dintre primii parteneri de călătorie lucrase în Armată și acum “făcea” Uber ca să nu stea degeaba. Vorbea foarte mult, așa că tind să cred că soția îl trimisese de acasă. Altul lucra la un serviciu de urgență și avea ture care îi permiteau să își întregească veniturile. La fel și un polițist. El mi-a explicat cât de imporant e un smartphone pentru un adolescent și ce presiune pe rangul social e astăzi în licee. Altcineva intrase ca partener pentru că auzise de serviciu de la un prieten dintr-o altă țară. Unul făcuse Uber la Londra și se bucura că a venit acasă. Dan e expert în mașini și reparații auto. Îi țin minte numele pentru că am devenit prieteni pe Facebook. Altul voia să fie în compania oamenilor, să se încarce cu energie de la ei. Afacerile nu i-au mers cum trebuie și Uber era o soluție temporară. E drept că l-am întâlnit și la câteva luni după. Pare-se că Uber a fost o afacere bună pentru el.

Sunt convins că toți cei care au folosit serviciul au ascultat și ei povești din viața șoferilor. Uber ar putea face o galerie cu partenerii săi, așa ca în Humans of New York. Nu vă sună bine Humans of Uber?

Cred că, deși spune că este o companie de tehnologie, Uber este întâi o companie a oamenilor. Și cu toții au o poveste. Fie șoferi, fie călători.

***
Blogul Manafu.ro este implicat în campania aniversară „2 ani de Uber în România”.

2 comentarii

  1. Val Vesa says:

    Daca urmaresti postarile mele publice de sub hashtag #OameniDeLângaNoi pe Facebook o sa poti citi o multime de povesti, auzite de mine pe strada, in taxi sau troleu etc.
    Cred ca am si o poveste faina cu un sofer Uber din Londra, din cate imi amintesc.

  2. Am folosit uber de 4 ori in 2 ani. Doar de atatea ori a fost nevoie. Trei soferi au fost oameni normali cu bun simt si cu vocabular si al 4 lea (trebuia sa fie diferit ca altfel confundam bucurestiul cu alta capitala, nu ar fi frumos) care se plangea ca nu lasa lumea ciubuc. Si mai ceva, era suparat ca dupa ce isi depaseste targetul, uber imparte banii cu el, in loc sa ii primeasca el pe toti. :)) tipic uber, isi bate joc de om :))

Comentează