M A N A F U *

MANAFU*

Digital Marketing Forum

Cum alegi o tabara internationala pentru copilul tau

Am zis de mai multe ori că în facultăți e nevoie de cel puțin un curs de orientare în carieră. Întâlnesc adesea studenți, aproape de absolvire, de momentul în care își încep viața profesională și văd la mulți lipsa contactului cu realitatea. Nu știu ce îi așteaptă mai departe. Cred însă că astfel de cursuri ar trebui urmate de la vârste mai fragede chiar.

Noua generație se dezvoltă mult mai repede, ajutată de tehnologie, de o lume multimedia și de viteza accelerată a lumii în care trăiește. Mă aștept ca în câțiva anii cursurile de programare să intre în orarele elevilor așa cum sunt acum Fizica și Chimia, de pildă.

Însă dincolo de materiile noi pe care copiii noștri le vor învăța în viitor, sunt abilitățile pe care le deprind în primii ani de școală. Și le deprind cel mai bine în afara școlii, cel mai mult în familie, dar și la cursuri speciale sau în tabare.

O lume plină de oportunități

Îmi aduc aminte și acum de vacanța în Danemarca a colegului meu de bancă, din generală. În anii ’80, puțini erau cei care reușeau să iasă din țară. Într-o vară el și alți elevi din România, foarte puțini, au fost selectați pentru a merge într-o tabără internațională. Ciocolata Mars, jucăriile Lego și poveștile cu copii din toată lumea ne-au fost subiect de conversație multe luni bune. Era ceva supranatural pentru un copil din provincie. Un vis pe care chiar nu îndrăzneam să îl am.

Astăzi însă pot oferi fiului meu mai multe lucruri decât am avut eu. Și îl încurajez să viseze. Deja călătorim prin toată lumea. Insist să învețe limba engleză și m-aș bucura să descopere programarea. Peste puțin timp, îl voi îndemnă să călătorească și singur, să descopere lumea alături de copii de vârstă lui, nu doar printre adulți.

IntegralEdu are peste 300 de tabere de limbi străine

Probabil cea mai mare ofertă de tabere internaționale (EduTabere) din țară o găsim la IntegralEdu, o companie fondată în 2008 care astăzi reprezintă local 500 de instituții de învățământ din lume. Activitatea lor este aceea de a facilita accesul tinerilor la școli din întreaga lume. Recent, au avut un road-show în București, Craiova și Constanța, în care au prezentat oferta unor universități străine. Pentru mulți părinți și mai ales pentru mulți adolescenți a continua studiile în străinătate nu mai e de mult timp un vis imposibil.

Fiul meu e încă departe de momentul alegerii unei facultăți, însă e foarte aproape de momentul în care ar putea să plece într-o tabără în afara țării. Iar la IntegralEdu am găsit multe tabere care fie au un rol recreativ, de aprofundare a unei limbi, fie au un rol mixt, de învățare și activități specializate, fie urmăresc o temă anume sau au rol de îmbunătățire a unor abilități și competențe. Mai sunt și taberele pentru părinți și copii, care mi-au atras pentru început atenția. Mi-ar plăcea și mie o tabără în Malibu sau Florida.

Având în portofoliu peste 300 de tabere, în peste 15 țări, IntegralEdu a inclus pe site un motor de căutare, care îi ajută pe părinți și copii să găsească programul potrivit pentru nevoile lor. Pot căuta în funcție de vârstă, limbă sau țară. Apoi după tipul programului, perioadă și chiar taxă.

Ghid rapid pentru EduTabere

Pentru cei care au mai puțin timp la dispoziție sau vor să meargă direct la o informație, am transpus secțiunile site-ului în câteva întrebări posibile.

Ce fel de tabere am la dispoziție?

Cum caut tabăra potrivită?

Cum va călători copilul?

Pentru mai multe detalii, există o pagină cu informații utile și o broșură online pentru anul 2017.

Sursa foto: People image created by Pressfoto – Freepik.com

***

Blogul Manafu.ro este implicat în campania de comunicare a programelor IntegralEdu

Comentează