MANAFU*

Abonamente Evensys

Experienta mea cu LG OLED TV

Media a trecut prin mari schimbări în ultimii 10-15 ani, pe fondul unei noi Revoluții Tehnologice, din care facem parte. Au apărut la un moment dat două tabere: old vs new. Media tradiționale s-au trezit peste noapte copleșite de cele noi. În tot acest război, un singur medium nu a pierdut nicio bătălie: televiziunea. Presa s-a văzut înconjurată de Internet, radioul  nu a mai evoluat, însă televiziunea și-a păstrat rolul de prima donna pe scena mediatică.

Conținutul TV este în continuare cel mai apreciat, iar televizorul în sine a ținut pasul cu schimbările tehnologice. Nu a rămas o simplă cutie. Ultimele mele televizoare au venit cu multe opțiuni, nesperate acum 10 ani. Am avut aplicații pe TV, acces la Internet sau vizionare 3D. Fiecare aparat a fost din ce în ce mai subțire, mai mare și a oferit o experiență de vizionare mai bună.

Noua eră a televizorului a început deja

Primul pas important pentru televizorul din sufrageria noastră a fost cel făcut de la varianta cu tub catodic la versiunea plată, plasmă sau LCD. De aici, tehnologia a început să se dezvolte. Am ajuns de ceva vreme la standardul 4K și acum marii producători pariază pe OLED.

Când echipă LG m-a invitat să testez noul OLED TV 4K, nu am stat mult pe gânduri. Ultimele 3 televizoare au fost tot LG. Mi-au oferit mereu o experiență excelentă și au venit cu ceva în față competiției. Mai mult, mi s-a promis un aparat WOW, care îmi va schimba percepția față de experiența de vizionare obișnuită.

M-am trezit deci cu un mega-ecran în casă, pe care să îl pun la muncă. E mai mare față de cel anterior, care oricum era mai mare față de cel dinainte. Ca și în cazul smartphone-urile, parcă ne dorim televizoare din ce în ce mai mari. Dar nu neapărat mărimea face din acest televizor să fie un super-televizor.

Primul lucru pe care l-am verificat a fost telecomanda. Nu știu cum sunt alții, dar după ce am pus mâna pe un Magic Remote  telecomanda mouse de la LG – nu m-aș mai întoarce la una obișnuită. E „genială” pentru cei care folosesc televizorul și pentru accesul la web.

Am primit un Magic Remote și o surpriză. Telecomanda are încorporate două butoane speciale pentru acces direct la Netflix și Amazon Prime. E foarte tare chestia asta!

Multă vreme am renunțat la privitul la TV. Nu mă regăseam în emisiunile TV, și vedeam filmele noi la cinema. Însă în momentul în care am avut acces la Internet pe televizor, am avut aplicații și am descoperit HBO GO, lucrurile s-au schimbat. Televizorul nu a mai fost un bibelou în casă.

Al doilea lucru pe care l-am remarcat a fost viteza cu care procesează comenzile mele. În ultimul an, am folosit un model destul de bun, lansat în 2016. Acum, un an mai târziu, am în față un apărat care se mișcă mai repede decât mi-aș dori chiar. Probabil îmi va lua un pic de timp până mă voi obișnui. Răspunde foarte rapid la comenzi!

Viteza de răspuns a OLED TV este de peste o  mie de ori mai  bună decât cea a televizoarelor LED. Ceea ce mă ajută să vizionez scene foarte dinamice în condiții optime. Imaginile vor fi clare și mișcările fluide.

Al treilea lucru pe care l-am remarcat, în mai puțin de o săptămâna de când suntem împreună, a fost imaginea. De altfel, pe asta se bazează LG poate cel mai mult, când vrea să facă o impresie bună. Argumentul principal fiind „tehnologia OLED oferă cel mai negru negru”, dacă pot spune așa. De ce e important acest ”negru perfect”? Scoate cel mai bine în evidența culorile imaginilor. Imaginați-vă că sunteți în Norvegia și urmăriți fenomenul Aurora Boreală. Pe un cer negru ca un tăciune vedeți cele mai frumoase culori din câte ați văzut. Același efect urmărește și LG cu tehnologia sa.

LG aduce Aurora Boreală la București

Dacă vreți să vedeți cât de frumoasă e Aurora Boreală, nu e nevoie să mergeți în țările nordice, vine ea la București, adusă de Alex Conu, fotograful care s-a îndrăgostit de cerul colorat și s-a mutat în Norvegia.

El va avea, la invitația LG, o expoziție pe 20 mai, la Sala Arcub din București, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor. Alex va fi invitat special și va vorbi celor prezenți despre fenomenul care a uimit o lume întreagă.

Așadar va dau invitație la expoziție și putem vorbi acolo despre călătorii frumoase și tehnologia OLED.

Comentează