MANAFU*

Abonamente Evensys

Ne pasa de aerul pe care il respiram

Acum doar doi ani de zile, organizația Greenpeace România semnala că la fiecare oră țara noastră pierde, în medie, 3 hectare de pădure. Analizând situația la nivel mondial, până acum s-au tăiat deja jumătate din copacii de pe planetă. Ce înseamnă acest lucru? Că ușor, ușor, rămânem fără aer.

Și totuși, la ce este important un copac? Se spune că dacă plantezi măcar 10 copaci într-o viață, atunci ai o probabilitate mai mare să îți prelungești viața cu un an. Nu degeaba există în folclorul românesc zicala conform căreia “este bine” să plantezi un copac.

Însă un copac dăinuie mai mult decât o viață de om. Atunci când plantezi un copac te gândești la generațiile viitoare, la viitorul copiilor. Aceasta este miza adevărată pentru care trebuie să schimbăm ceva în România.

Plantăm copaci și producem aer

Tocmai de aceea am ales să mă alătur campaniei Daikin, Plantăm aer. Aceștia se angajează să planteze un copac pentru fiecare unitate de aer condiționat achiziționată de la ei în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017. Acțiunea de împădurire este organizată în parteneriat cu Plantăm fapte bune în România și va avea loc în data de 18 noiembrie.

Mai mult, ai te poți implica direct în calitate de voluntar și astfel să faci o faptă bună. Modalitatea de înscriere este simplă, se face direct pe site-ul www.plantamaer.ro, unde poți vedea și cele 15 județe în care se dorește plantarea a 10.000 de copaci și unde poți da o mână de ajutor.

Haideți să ne încărcăm cu aer noi, dar și copiii noștri.

3 comentarii

  1. Eduard Rosu says:

    Am participat in trecut la astfel de actiuni, sunt cateva care organizeaza asemenea lucruri si ar trebui sa ne pese mai mult de mediul inconjurator.

  2. Carmen says:

    Am mai participat, alaturi de “Plantam fapte bune in Romania” la 2 actiuni de plantare de copacei. Abia astept editia cu numarul 3 pentru mine! Cu cat mai multe si cu cat mai multi voluntari, cu atat mai bine 🙂

  3. Ionel says:

    Nimic concret. ..nici o adresa sau number telefon …detin cateva ha/teren … cum pot planta padure? ??…

Comentează