MANAFU*

Abonamente Evensys

Incepe noul sezon “Game of Thrones” la HBO

HBO are o lungă istorie cu producții care au cucerit micile ecrane. Boardwalk Empire, Oz, Sex and the City, The Sopranos sunt unele dintre cele mai bune seriale TV din ultimii 20 de ani. Însă deasupra acestora și deasupra tuturor lansărilor din utimii 5-6 ani, stă fenomenul Game of Thrones. Iar mulți dintre noi au numărat orele până la debutul sezonului 7.

Este probabil și cel mai așteptat sezon, nu doar pentru că s-a lăsat un pic mai mult așteptat anul acesta, ci mai ales pentru că, în sezoanele recente, audiența a crescut considerabil. Ultimul episod al seriei a șasea a stabilit un nou record de audiența. Aproape 9 milioane de oameni l-au privit live. Mai mult, fiecare episod al seriei a fost urmărit într-o săptămână, în medie, de peste 23 de milioane de telespectatori.

An de an, am așteptat “să vină iarna”. Acum, în această nouă serie, “iarna e deja aici” și promite multă acțiune episod de episod, cu intrigi puternice și amenințări mai mari ca oricând. Poveștile personajelor principale încep să se lege între ele, iar acțiunea se desparte de seria A Song of Ice and Fire, urmând un curs nou, care i-a făcut pe fani să nască tot felul de teorii.

Daenerys Targaryen a pornit în sfârșit spre Westeros cu armatele ei, dragonii și noua Mână a Reginei, Tyrion Lannister. Jon Snow a fost numit Regele Nordului, după ce l-a învins pe Ramsay Bolton în Bătălia Bastarzilor și a redat Winterfell-ul Casei Stark. În Debarcaderul Regelui, Cersei Lannister a ajuns pe Tronul de Fier. Însă, pe măsură ce alianțe vechi se destramă și unele noi se leagă, o armată de Umblători Albi mărșăluiește spre Zid, amenințând să pună capăt pentru totdeauna urzelii tronurilor.

Pentru mine, Game of Thrones este serialul ultimilor 5 ani. Și nu doar de pe HBO și HBO GO. Este în topul preferințelor mele, pe care le anunț an de an pe blog. Este seria pe care cu siguranță aș privi-o dintr-o răsuflare, dacă ar fi disponibilă, de la început, integral pe HBO GO, dar pe care prefer să o savurez cât mai mult, bucurându-mă că trebuie să mai aștept o săptămână pentru un nou episod.

Sezonul 7 a avut premiera la HBO pe 17 iulie de la ora 04:00 și este disponibil și pe HBO GO. Află mai multe informații despre difuzarea serialului în România!

În urmă cu 20 de ani, HBO lansa sloganul It’s not TV. It’s HBO. Astăzi, acesta ar putea fi interpretat prin It’s not a TV Series. It’s Game of Thrones.

Concurs cu premii Game of Thrones

Am şi un concurs pentru voi, cu 3 premii: 2 premii cu o brăţară Games of Thrones, o cană, un caiet, un tricou şi o cutie cu o sticlă de vin şi un pocal regal şi un premiu cu o brăţară Games of Thrones, o cană, un caiet şi un tricou. Lansez concursul, acum la debutul seriei a 7-a și voi acorda premiile prin tragere la sorți la finalul săptămânii, când va fi difuzat cel de-al doilea episod. Tot ce trebuie să faceți este să răspundeți în comentarii la întrebarea: De ce îţi place serialul Games of Thrones? De ce te uiți la el?

UPDATE:  Mi-ar fi plăcut să am 100 de premii, să le ofer tuturor fanilor care au răspuns întrebării mele. Mă bucur să văd că există fani adevărați, unii chiar mai mari ca mine. Sper să mai am ocazia să vă ofer premii Game of Thrones, dar până atunci trebuie acum să anunț cei 3 câștigători ai premiilor anunțate în urmă cu o săptămână. Aceștia sunt: Petruța și Marius Sescu primesc câte un premiu ce include o brăţară Games of Thrones, o cană, un caiet, un tricou şi o cutie cu o sticlă de vin şi un pocal regal. Ionuț Staicu primește un premiu cu o brăţară Games of Thrones, o cană, un caiet şi un tricou.

Îi rog pe câștigători să mă contacteze la adresa de pe blog, cu datele lor de contact. Le voi răspunde cât de repede pot. Sunt în vacanță acum.

114 comentarii

  1. Mihai Raducu says:

    In primul rand datorita lui Khaleesi :)) si a actiunii care te transpune in alta lume.

  2. Anca A says:

    M-am uitat la primul episod pentru ca se uita toata lumea si am vrut sa vad care e “faza” si episod dupa episod m-a prins febra GoT. Pe langa asta, serialul are super decoruri, super scenariu, personaje complexe si imprevizibil cat cuprinde, pentru mine e wow!

  3. Voicu says:

    Ned Stark

  4. Andreea Ionela says:

    Daca o gandesc la rece, nu sunt vreun mare fan fantasy. Si nici vreun mare amator de urzeli si comploturi, pentru ca sa fim seriosi Suleyman Magnificul e cel mai hardcore la asta. Insa cand aud genericul ala blană, las tot ce am de facut in momentul respectiv. Au stiut sa faca o reteta ideala, care le-a adus o gramada de premii, ceea ce il face un serial total diferit de restul care sunt trase la indigo. Alti factori care imi plac si maii mult sunt violenta si faptul ca sexul trece de anumite limite, parca trezeste si copilul si adultul din mine. La mine, GOT a ajuns pe lista filmelor care au devenit un fel de religie. Adica intra in categoria Saga Amurg, Stapanul Inelelor, s.a.m.d.. Sunt ca un fel de victima a unei bauturi afrodisiace. Cu alte cuvinte, e altceva. E un “proiect” foarte destept si foarte bine pus la punct. Iar actorii, sa nu mai vorbim de ei. Are tot ce e necesar pentru un serial de succes

  5. Andreea says:

    Buna! Mi-a placut GoT inca de cand a aparut primul sezon. In primul rand m-a atras pentru ca ma pasioneaza povestile fantastice medievale si tot ce tine de Evul mediu. Apoi, imi place datorita imprevizibilului povestii, dar si datorita jocului foarte bun al actorilor.

  6. IORDACHE SERGIU LIVIU says:

    Imi place acest serial fiindca este realizat foarte bine , decoruri deoseite , situatii imprevizibile , suspans , nota de mister data de ocultismul epocii . Ma uit la el deoarece sunt pasionat de filme si seriale ( bune ) de foarte multi ani !

  7. gabor sorin says:

    imi place serialul deoarece te tine in suspans ,iti induce o stare de confort psihic

  8. David says:

    Îmi place GoT pentru ca de fiecare data când crezi ca știi cum o sa decurgă un lucru, te surprinde total felul în care chiar se întâmplă. Te tine în suspans 10 luni și dupaia da cu tine de toți pereții din primul episod

  9. Catalin says:

    Apreciez diversitatea caracterelor si a scenelor (war, sex & rock’n’roll), faptul ca poti identifca scene din istoria reala si urmaresc cu sufletul la gura personajul Cersei

  10. Nedelcu sebi says:

    Intriga, actiune, foarte bine realizat

  11. Marian Talpiga says:

    Pentru ca am dat din greseala peste el pe gabi, iar atunci rula faza cu Tyron care îi chema pe rând la el pe Degetel, Varys si Pycelle ca sa vadă care il trădează apoi. Punct, atat mi a trebuit.

  12. Florin says:

    Imo place GOT deoarece:
    -nu are un actor principal
    -nu stii la ce sa te astepti
    -a devenit, mai nou, un motiv de socializare cu cei din jur

  13. Imprevizibil. Situatii si personaje incredibile. De-asta imi place. Te tine strans legat de fotoliul din care il privesti si simti stransura timp de o saptamana pana apare urmatorul episod.

  14. Gili says:

    Servus,

    am citit cartile inainte sa apara filmul si am fost captivat de ele; acum inca astept sa apara ultimele doua carti .. dar nu o sa fie prea curand se pare.
    Despre film pana in sezonul 5 nu am fost foarte impresionat, dar acum este totul nou si nu se mai cunoaste povestea din carti.
    Concluzie: este una din cele mai bune povesti citite/recite in ultimul film timp, iar filmul unul din cele mai care devine din ce in ce mai bun cu fiecare sezon.

  15. Bleotu Macrina says:

    Complexitatea scenariului, situatiile imprevizibile si personajele cu o ampla dezvoltare de-a lungul timpului.

  16. Marius Rambu says:

    Imi place fiindca ma tine captivant, o poveste plina de aventura, peisaje frumoase…is cateva motive pentru care ma uit la serial.

  17. Adina says:

    GOT m-a captivat iremediabil, inca de la primul sezon. Ma uit pentru povestile din spate, pentru actori, pentru felul in care joaca, pentru ca ma tine in suspans. Poate prea mare, lung a fost anul pana la sezonul acesta… 🙂

  18. Andrei says:

    Deoarece sunt foarte multe fire narative iar fiecare fir narativ abordeaza alte motive ,iar la un moment dat firele narative se suprapun . Evoluatia si complexitatea personajelor . Miticul si fanatasticul prezente in serial. Complexitatea personajelor.Modul artistic in care a fost realizat serialul.Temele abordate.

  19. Aileni Marian says:

    Am început să mă uit la el acasă în timpul liber si m-a captivat definitiv pentru ca personajul principal te cucerește prin simpla prezenta! Firul narativ este atât de complex zi cu o ampla dezvoltare a acțiunii!

  20. Sarbu Mariana says:

    Cand a aparut serialul, am vrut sa il vad ca sa pot face o comparatie cu cartile, dar si ca, anumite momente pe care le citisem, sa vad cum prind viata in acest adevarat spectacol vizual cum este serialul. Si, usor, usor, am fost cucerita; iar acum imi satisfac dorinta de a duce povestea pana la capat uitandu-ma la serial, avand in vedere ca George R.R. Martin a ramas un pic in urma… 🙂

  21. MATHE KAROLY says:

    Din orce punct de vedere,.,imi place, like&share, particip, bravo, felicitari, astea da.

  22. Stoian Ovidiu says:

    Salutare,

    Am sa aleg sa insir mai multe motive pentru care urmaresc acest serial, unele in care poate se regasesc si altii, altele nu, dar toate sunt adevarate pentru mine:

    1. Este creat de HBO. Home Box Office pentru mine este un producator de materiale de calitate, de la documentare interesante despre Kurt Kobain, la mini series ( The Night Of, Big Little Lies ) captivante si seriale/filme extraordinare

    2. Are un cast diversificat. Apreciez foarte mult studiourile care pe langa headliner-ii de acum cativa ani (Emilia Clarke, Lena Headey, Peter Dinklage ) a acordat o mare sansa si altor actori de talie medie sau mica. Aceasta sansa le-a permis sa isi demonstreze talentul si sa fie propagati in mijlocul actiunii din lumea showbiz-ului.

    3. Reprezinta stilul Adventure/Drama/Fantasy. E un mix de success, mai ales in acest secol unde atentia la detalii primeaza, si oftam imediat cum vedem CGI (Computer Generated Images) de proasta calitate. Game of Thrones a livrat inca de la inceput calitate si a devenit din ce in ce mai bun

    4. Povestea e captivanta. George R.R. Martin chiar a dat de aur cu aceste carti. Sunt sigur ca talentul si imaginatia sa sunt exceptionale, dar sa apreciem pentru un moment si toata munca producer-ilor, directorilor, sunetistilor, directorilor de imagine etc. Este o echipa imensa in spate care lucreaza, and they deserve our applause.

    Mai sunt multe, dar sper ca ceea ce am spus e indeajuns.

    Valar Morghulis

  23. Etelka says:

    Te uiti pentru ca GOT e un fenomen.
    Scenariu ascutit si modul in care se desfasoara evenimentele..scene de sex si dialogurile …meritocrația!

  24. AdyAnkh says:

    Am citit cartile. De doua ori, chiar. Am asteptat cu putina frica debutul serialului. Daca nu va fi bun? Daca nu reusesc sa aduca la viata personajele astea atat de lucrate si de intense? Daca nu vor reusi sa te tina cu sufletul la gura? Desi nu au adus in show parti frumoase si au schimbat soarta altor personaje, serialul a reusit sa ne duca exact in atmosfera cartilor. Si este minunat. Cu atat mai mult cu cat, de sezonul trecut, in parte, nu mai stim ce urmeaza. Suntem toti niste Jon Snow. We know nothing

  25. Cristina says:

    Am început să mă uit la GoT acum vreo lună, după ce m-au tocat prietenii la cap ani buni cum că e un serial genial. Într-un final m-am lăsat convinsă și am regretat că nu am început să mă uit mai devreme. A urcat pe primul loc în topul meu al celor mai bune seriale. Timp de o lună am stat cu sufletul la gură zile și nopți întregi ca să văd ce se întâmplă. E un serial care te trece prin toate stările, de la plâns la râs, de la agonie la extraz. Lunea trecută ghici cine era la 3:50 cu cana de cafea în fața TV-ului? 🙂

    P.S. Acum vreau să mă apuc și de cărți.

  26. Cristina says:

    Imi place pentru ca in momentul în care crezi ca sti ce se întâmplă, exact atunci unul din personajele importante moare sau pățește ceva. Pentru ca de la un episod la altul stai cu gândul doar la serial si in momentul vizionarii stai cu sufletul la gura!

  27. Sorin Mihail Vasilescu says:

    Imi place GoT pentru feluritele lupte pentru putere cu tot ce implica acestea.

  28. Pirvu Alexandar says:

    Imi place Game Of Thrones pentru ca este serial foarte complex are foarte multe personaje si nu exista personaj principal. Un alt motiv pentru care imi place Game Of Thrones este bazat pe lupta pentru putere, de a deveni rege.

  29. Ema says:

    Îmi place Game of Thrones pentru că este o istorie de nicăieri și de pretutindeni. Îmi place pentru simbolistica din spatele acțiunilor, pentru fiecare legatură creată între personaje, pentru dinamică și dramatism.
    Îmi place Game of Thrones pentru că a devenit un soi de leit motiv al socializării, pentru că nu există conversație în care să nu spună cineva ”You know nothing Jon Snow!” sau ”I drink and know things!”.
    Urmăresc serialul și citesc cărțile pentru că povestea e absolut genial gândită, iar scenariu respectă într-o proporție foarte mare cărțile.

  30. Adina Dumbrăvan says:

    Mă uit la serial fiindcă citind cartea, recunosc perfect personajele (alese foarte bine), amănuntele, regizorul e genial, respectă exact povestea,fără artificii și viziuni personale, e o anumită provocare să descopăr totul, apoi îmi satisface anumite nevoi spirituale, fiind fascinată dintotdeauna de mistere,povești mistice , OZN-uri și alte cele.

  31. Totir Alexandru says:

    Imi plac mult filmele si serialele in acest gen, care se petrec intr-o lume care nu poate fi definita cu claritate ca apartinand planetei noastre in configuratia actuala, care au si un iz istoric, un strop de fantezie si abunda in aventuri si intrigi. Asa ca nu aveam cum sa nu il urmaresc si sa nu-mi placa.

  32. Diana says:

    Pur si simplu imi place. Nu pot detalia pentru ca nici eu nu stiu. Cred ca stilul “unexpected” al serialului ma atrage.
    De ce ma uit? Pentru ca mor de curiozitate sa aflu cum se termina.

  33. Alexandrina says:

    Dintotdeauna am fost un fan al genului fantasy iar GOT m-a captivat de la inceput. Mi-a placut sa urmaresc firul povestii, am stat deseori cu sufletul la gura in asteptarea unui deznodamant; uite asa mi-am achizitionat si cartile 🙂 Dintre personaje mi-au placut familia Stark si Tyrion.

  34. otilia says:

    o poveste plina de aventura

  35. Raluca says:

    Nu prea iti trebuie motive pentru care sa te uiti la Game of Thrones deoarece te captiveaza inca de la inceput. Este un serial fenomen care isi merita toate laudele datorita actorilor si regizorilor minunati.

  36. Florentina says:

    Ma uit la Urzeala Tronurilor pentru ca este un serial reusit care te tine cu sufletul la gura.

  37. Bolohan Cristina says:

    Imi place GoT pentru Jon Snow

  38. Gabriel Stan says:

    Imi place Game of Thrones deoarece este cel mai misto serial al momentului asa cum ai zis si tu, imi place ca este facut din carti la fel ca lord of the rings, acestea se aseamana cat de cat, imi place ca este un serial medieval adica cu sabii, arcuri etc, si pentru ca il are pe Jon Snow 😀

  39. AndraSE says:

    De ce imi place Game of Thrones?
    Hm. Pentru ca are personaje foarte bine conturate, o actiune bine definita si locatii de filmare care iti taie respiratia.
    Deoarece permite celor care il urmaresc sa faca zeci de teorii in legatura cu urmatoarele episoade, pentru ca mai apoi sa dovedeasca faptul ca nu trebuie sa te astepti la ceva in acest serial. Totul este “unexpected”.
    In plus, schimbul de replici si relatia dintre personaje mi se par duse la un nivel foarte inalt in multe scene.
    Si, nu in ultimul rand, pentru ca Aidan Gillen, Emilia Clarke, Lena Headey… si altii 🙂

  40. Voinea Denisa says:

    “Game of Thrones” te face sa stai cu sufletul la gura si sa astepti cu nerabdare urmatorul episod. Te provoaca sa-ti faci zeci de teorii cu privire la sirul povestirii iar cand crezi ca totul esti bine…pac… soarta personajului se schimba radical.
    In momemtul de fata este serialul meu preferat. Cartile sunt si mai extraordinare decat acesta si le astept cu nerabdare si pe celelalte. Iubesc felul in care Tyrion reuseste sa gaseasca o iesire din orice situatie, curajul lui Jon Snow , dorinta nemuritoare a lui Daenerys , capacitatea lui Petyr de a se “juca” cu majoritatea personajelor.
    Sunt plina de nerabdare sa aflu cum se termina serialul si astept tensionata fiecare luni

  41. Padureanu Emilian says:

    Pentru structura lui unica, complexitate, si cel mai mult: cele mai awkward rasturnari de situatie ever!!! 😀

  42. Vlad says:

    Imi place pentru ca este povestea perfecta, o fantezie captivanta care e transpusa in imagini extraordinare, cu niste efecte speciale la cel mai inalt nivel la momentul la care au fost facute.

  43. iolanda vacaru says:

    Nu am urmarit toate seriile deoarece acest tip de filme nu imi starneau curiozitatea.Insa am auzit atat de multe despre incat am inceput sa il vizionez si am asteptat cu nerabdare aparitia acestui serial.Imi plac peronajele bine conturate si mediul, decorul actiunii.

  44. Iolanda says:

    Îmi place pur și simplu! Are multa acțiune, mereu apar lucruri noi la care nu te aștepți! Și se resimte ca un drog serialul asta dacă apuci sa vezi primele episoade și sa l înțelegi! Chiar e cel mai frumos serial!

  45. I like it because Beewoobs XD

  46. Stefi grecu says:

    Imi place game of thtones pentru ca este special.Game of thrones m-a facut sa privesc din alta perspectiva viata si sa invat sa nu am incredere in multe persoane.GoT e un serial deosebit datorita personajelor,dar si locatilor in care se filmeaza.

  47. Sarbu Ancuta says:

    Imi place acest serial deoarece este foarte bine realizat si are o poveste care te prinde.

  48. Elsa says:

    Urmaresc Game of Thrones pentru ca este un serial incitant,imprevizibil si foarte bine realizat

  49. Rada Sarbu says:

    Am citit cartile, mi-au placut enorm de mult si am vrut sa ii dau si serialului o sansa (desi m-au cam dezamagit multe ecranizari facute dupa anumite carti). Pur si simplu m-a captivat de la primele episoade, asa ca am ramas o mare fana si o sa il urmaresc pana la final.

  50. Tantar Gheorghe says:

    Urmaresc Game of Thrones impreuna cu fiul meu de 15 ani care este inebunit ,dupa acest serial,pentru ca este incitant ,are multa aventura ,este plin de imprevizibil ,efectiv te tine ”cu sufletul la gura ”,te implica afectiv si emotional ,ca si cind ai face parte din acest film .