MANAFU*

Abonamente Evensys

Apple a lansat iPhone 8 si iPhone X

Sunt mai bine de 10 ani de la lansarea dispozitivului care a schimbat nu doar una, ci mai multe industrii. Lansarea iPhone în 2007 a influențat cursul telefoniei mobile, al aparatelor foto compacte, felul în care consumăm Internet, implementarea inteligenței artificiale, a plăților mobile, iar prin lansarea magazinului de aplicații, a avut o contribuție majoră la creșterea platformelor sociale. Evident, nu este doar meritul Apple în acest deceniu. Însă revoluția în lumea comunicațiilor mobile i se datorează în mare măsură.

Astăzi, Apple a anunțat o serie de noutăți, așa cum face în fiecare toamnă. Printre ele, firește, și noile iPhone. Este prima dată în mulți ani, când nu avem o serie S. iPhone a trecut de la numărul 7 direct la 8, cu același design de la ultimele generații, însă cu multe îmbunătățiri, atât la exterior, dar mai ales la interior. Noile iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor fi disponibile în US și alte câteva țări din 22 septembrie, iar precomenzile vor fi luate începând cu 15 septembrie. Dacă ne uităm la lansarea iPhone 7 de anul trecut, modelul a ajuns la noi la două săptămâni de la anunțul oficial. Ținem pumnii!

Așa cum era așteptat, mai avem un iPhone. Cel mai așteptat dintre toate și cel care a isterizat mulțimile de fani în ultimele luni. iPhone X (10) se dorește a fi modelul de top, cel care va inspira întreaga industrie. Va fi disponibil pentru precomenzi din 27 octombrie, iar livrarea va începe din 3 noiembrie. Ar fi bun de cadou de ziua mea!

Cu ce vine nou iPhone 8?

Apple a vrut să facă un telefon mai durabil, mai rezistent la lovituri, șocuri, la apa și praf. Se pare că a reușit. iPhone 8 vine cu o cameră de 12MP și funcția True Tone, prin care adaptează automat luminozitatea și mai ales culorile ecranului în funcție de mediul înconjurător. Boxele sunt cu 25% mai puternice decât cele de la iPhone 7, iar aplicația foto oferă acum mai multe moduri de captare a imaginilor (pentru iPhone 8 Plus), ducând astfel fotografia pe smartphone la un nou nivel. Probabil inspirat de succesul Pokemon Go, Apple pune acum accent pe Augmented Reality și deschide noi uși în lumea jocurilor. Avem o variantă de 64GB (699 dolari) și una de 256GB (799 dolari). Detalii complete găsiți aici.

Cu ce vine nou iPhone X?

Era și timpul pentru o schimbare, după o ciorbă reîncălzită în ultimii ani. Deși lumea cumpără „orice” scoate Apple, un mic upgrade – de altfel făcut de la 7 la 8 – nu ar mai fi fost de ajuns. Se știa că va veni acel telefon minune și mai ales erau cunoscute deja specificațiile principale.

Avem un telefon nou, cu un ecran de 5,8 inch, cu sticlă pe ambele fețe și o ramă metalică. iPhone 10 încearcă să ne fure privirile cu Super Retina Display și a renunțat la celebrul buton rotunddin față. Acum poți controla telefonul cu butonul lateral (folosit pentru blocare pentru de obicei) și poți avea acces la ecranul principal prin recunoașterea facială. Face ID este de fapt cea mai mare găselniță a acestei lansări.

Încărcarea wireless era așteptată și nu e tocmai o noutate, deși Apple o scoate mult în față și încearcă să ne mai vândă un produs, AirPower, o bază de încărcare pentru telefon, ceas și căștile AirPods.

Și pentru că ne dorim cu toții baterii mai bune, cea de pe iPhone X promite 2 ore în plus față de un iPhone 7. Telefonul minune vine în 2 culori (Silver și Space Grey) și cu 64GB sau 256GB. Prețul de pornire este 999 dolari. Detalii complete găsiți aici.

1 comentariu

  1. Iote says:

    Nu cred ca recunoasterea faciala este tocmai la indemana pentru utilizatorii iPhone X.

Comentează