MANAFU*

Abonamente Evensys

Care sunt cele mai bune conturi de brand pe Instagram? (2017)

Instagram este probabil rețeaua socială a momentului. Evoluează foarte frumos spre deosebire de Facebook, care și-a pierdut din strălucire și tot pierde în engagement. Insta Stories au fost un succes, așa de mare încât au reușit să depășească în popularitate imaginile de pe Snapchat. La noi, Instagram crește mai mult în buzz decât în users, dar și asta e o veste bună pentru fanii social media, când văd cât de ușor pot fi plasate reclame în rețea și cum apar tot mai multe campanii cu instragrammers ori influencers. E ceva ce nici măcar Facebook nu a experimentat în primii lui ani de creștere în România.

La nivelul lunii iulie, avem la noi 569.711 conturi înregistrate, dintre care doar 282.996 au fost active (au postat foto sau video, comentat ori au dat Like). Pe primele 7 luni din 2017, evoluția conturilor în România arată așa:

Topul brandurilor din România pe Instagram

Multe brand-uri încep să prefere Instagram în detrimentul Facebook, mai ales pe unele nișe și după ce au aflat că interacțiunea în rețeaua vizuală e mai mare decât cea de pe cea mai mare rețea din lume. Și la noi vedem eforturi mari ale unor brand-uri, însă cifrele de companie sunt încă departe de a fi relevante, în comparație cu rezultatele de pe Facebook.

Chiar și așa, am căutat înainte de Webstock 2017 să aflăm care sunt cele mai urmărit brand-uri pe Instagram. Am luat în considerare brand-urile prezente în Top Social Brands 2017 și în Topul Webstock de anul trecut. Cu siguranță lipsesc anumite brand-uri din acest nou clasament. Din păcate nu exista un instrument de filtrare sau o bază de date cu toate conturile locale. Ne-am mulțumit să analizăm activitatea pe Instagram ale celor mai implicate brand-uri în social media din România.

Dacă știți și alte branduri cu o activitate intensă pe Instagram, vă invit să le nominalizați la Webstock Awards 2017, la categoria Best Instagram. Căutăm să premiem cele mai bune conturi de Intagram din România.

Foto: © Bogdan Kurylo | Dreamstime

2 comentarii

  1. Benedek says:

    Cred ca intra si festivalurile in categoria brand. Untold de exemplu are 53k, iar EC 27k followeri pe Instagram.

  2. […] Cele mai bune conturi de brand pe Instagram în România 2017 […]

Comentează