MANAFU*

Abonamente Evensys

Urmatoarea revolutie tech va fi audio


Săptămâna aceasta două companii au avut evenimente importante. Pe de o parte, gigantul Google a lansat noi produse, provocându-și direct copetitorii (Apple, Amazon). Pe de altă parte, micul Sonos a anunțat că nu lasă să îi scape the next big thing.

Ambele companii au venit cu noutăți pe noul front din tehnologie: boxele inteligente, controlate prin voce și puse în valoare de inteligență artificială. Vă sună cunoscute vocile Siri, Alexa, Cortana sau Google Assistant?

De altfel, era și timpul să mai apară o jucărie nouă. După smartphones, smart TV, smart watches, ne îndreptăm spre smart homes, cu o primă oprire la smart audio.

Cum arată zona smart audio?

Boxele inteligente oferă în primul serviciile unui asistent personal care poate acționa atât servicii web, cât și alte dispozitive inteligente de uz casnic, servind drept centru de control. Apoi pot servi drept o boxă cu un sunet de foarte bună calitate, pentru audiții de pe serviciile de streaming.

Piața devine din ce în ce mai aglomerată. Amazon are seria Echo, Google are deja seria Google Home, pentru care a anunțat săptămâna trecută versiunile Mini și Max. Sonos s-a aliat cu Amazon pentru a folosi serviciile Alexa. Iar Apple a păstrat pentru decembrie lansarea HomePod. Nu sunt mulți jucători acum, dar sunt mari. Evident, peste un an vom vedea multe alte smart speakers made in China dotate cu inteligență împrumutată de la giganți.

Ce știm despre smart audio?

Piața din US a fost mereu una de referință pe orice subiect nou apărut, deci și despre smart audio. Este și locul de unde vin primele date și există și o rată mare de utilizare. Iată ce ne arată câteva studii recente.

Există câte o boxă pentru fiecare buzunar, cu prețuri ce pornesc de la 50$ și care pot ajunge la 400$.

Cele mai multe boxe inteligente își găsesc locul în sufragerie și destul de multe în bucătărie.

Cele mai multe întrebări adresate asistenților virtuali sunt mai degrabă de ordin general, ceea ce arată că utilizatorii încă nu pun la lucru cu adevărat boxele inteligente.

Pentru cei interesați de conversații cu asistentul virtual, un criteriu de alegere ar putea fi gradul de „inteligență” al boxelor inteligente.

Sondaj: Tu ai folosi smart speakers?

Recunosc că am fost atras de fenomen, dar am cumpărat un Echo Dot pentru a-l face cadou. Probabil, pe măsură ce voi strânge și alte dispozitive smart în casă, voi ajunge să îi găsesc utilitatea dincolo de a asculta muzică sau a afla informații despre vreme. Sunt curios dacă tu ai folosi o boxă inteligentă. Răspunde, te rog, în sondajul de mai jos.

1 comentariu

  1. […] Următoarea revoluție tech va fi audio […]

Comentează