MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce seriale urmăresc „fără oprire” românii pe Netflix

Fenomenul binge watching* este cunoscut de iubitorii de seriale de mult timp, însă Netflix l-a făcut popular la nivel mondial o dată cu lansarea sezoanelor complete pentru serialele sale. În România, se folosește mai mult termenul binging, în mare parte după o campanie lansată de Vodafone, în 2016, pentru un abonament care oferea și acces la HBO Go.

Astăzi, Netflix a oferit câteva date despre binging în România. O informație interesantă este aceea că românii au parte de prima sesiune de binging la numai 3 zile de la activarea abonamentului, în timp ce la nivel mondial aceasta se întâmplă abia după 12 zile.

Dacă ar fi să vorbim despre serialele de care oamenii se îndrăgostesc cel mai repede, băieții răi sunt pe primele locuri. Narcos este cel mai popular serial pe care oamenii au făcut primul binging în România, cu House of Cards, Breaking Bad și Vikings nu foarte departe. Iată topul celor mai urmărite 20 de seriale de pe Netflix, în prima sesiune de binging:

1. Narcos
2. House of Cards
3. Breaking Bad
4. Vikings
5. Stranger Things
6. Orange Is the New Black
7. Marco Polo
8. Suits
9. Marvel’s Daredevil
10. Shooter
11. 13 Reasons Why
12. Rick and Morty
13. The Crown
14. The Blacklist
15. Gossip Girl
16. Marvel’s Iron Fist
17. Better Call Saul
18. Peaky Blinders
19. Arrow
20. The OA

Pe de altă parte, HBO GO a fost primul serviciu care a oferit pe platforma sa un număr mare dintre producțiile sale, după încheierea sezoanelor. Un studiu al Starcom MediaVest spunea la finalul anului 2017 că, în România, 21% din populația urbană accesează platforme video-on-demand.

*Binge watching-ul este definit ca vizionarea completă a cel puțin unui sezon dintr-un serial în mai puțin de 7 zile de la primul episod.

1 comentariu

  1. Refu says:

    Ma asteptam sa fie Narcos in top, dar la Breaking Bad nu, tinand cont ca s-a terminat in 2013.

Comentează