MANAFU*

Abonamente Evensys

Uber lansează în următoarele două luni Uber Eats în România

Deja mulți utilizatori de Facebook și Instagram au văzut, în diverse reclame, că Uber face angajări pentru serviciul lor de livrări la domiciliu, Uber Eats. Acum, un articol din Financial Times vine cu o confirmare oficială, fiind citat Jason Droege, vicepreședinte Uber. Biroul confirmă de asemenea anunțul.

Uber Eats este momentan disponibil în peste 200 de orașe din întreaga lume, cu 150 de orașe adăugate în 2017, urmând ca în 2018 să fie adăugate alte 100 de orașe, printre care și București.

„În 2017, Uber Eats a fost profitabil în 45 dintre cele 200 de orașe în care este prezent, comparativ cu 2016, când doar 3 dintre cele 50 de orașe active au fost profitabile. La sfârșitul anului trecut, serviciul a generat aproximativ 10% din veniturile totale brute ale companiei, 1.1 miliarde de dolari doar în ultimele trei luni”, a declarat Jason Droege în Financial Times.

„România este una dintre cele mai importante țări din UE pentru Uber, tocmai de aceea ne dorim să aducem noi servicii utilizatorilor noștri de aici. Ne bucurăm că, imediat după lansarea UberGREEN, serviciul nostru 100% electric, putem confirma și venirea Uber Eats în România în următoarele două luni. Am primit deja numeroase cereri de la restaurante locale care doresc ca, prin Uber Eats, mâncarea lor să fie disponibilă cât mai multor persoane. Încurajăm proprietarii de restaurante care vor să afle mai multe detalii despre acest serviciu să ia legătura cu noi”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager al Uber România.

Statisticile arată că, în România, segmentul de livrare de mâncare va ajunge în 2018 la 196 milioane de dolari, din care segmentul de comenzi online este estimat la 192 milioane de dolari. Rata de creştere este estimată la 23,3% pe an, care va rezulta într-o piață de 452 milioane de dolari până în 2022.

Ce este Uber Eats?

Uber Eats este o aplicație de livrare de mâncare separată care face din comandarea mâncării o experiență la fel de simplă precum comandarea unei curse, indiferent dacă eşti acasă, la birou sau în parc. Uber foloseşte tehnologia și reţeaua de curieri și restaurante pentru a livra eficient mâncare către utilizatori, care își pot urmări comanda în aplicație, pot modifica cu usurință punctul de livrare şi pot folosi acelaşi cont de pe care solicită curse Uber.

Uber Eats a fost lansat în decembrie 2015 în Toronto, iar momentan aplicaţia este disponibilă în peste 200 de oraşe şi 30 de ţări din întreaga lume. În februarie 2017, Uber Eats a fost lansat în Varşovia, primul oraş din regiunea Europei Centrale şi de Est. Astăzi, aplicaţia este disponibilă în 3 oraşe din Polonia şi colaborează cu peste 1000 de restaurante poloneze.

Comentează