MANAFU*

Abonamente Evensys

5 locuri în care mănânci sănătos în București

Când vine vorba de slăbit sau de mâncat sănătos în general, se spune că este mai greu cu ieșitul în oraș. Și desigur, mai scump. Lucru cu care pot fi de acord, în măsura în care ești foarte pretențios la mâncare. Dar ce vreau să spun este că opțiuni există. Chiar și atunci când ești într-un grup mare de persoane și mergeți într-un restaurant unde fiecare va alege după preferințe, tot poți mânca o supă cremă de legume sau o salată. Totuși, dacă vrei să te duci la țintă și să nu existe prea multe tentații nesănătoase în jurul tău, pe stilul și la provocarea lui Cristian, am ales să menționez câteva locuri faine din București unde să mănânci bine și healthy. Sper să mai revin curând și cu altele.

BITE

Str. Matasari nr. 53
Pagina de Facebook
Pe locșorul ăsta l-am descoperit din greșeală și tot ce am regretat a fost faptul că nu l-am descoperit mai devreme. Minunată cafea și super atmosferă cozy, la Bite am mâncat super bine, iar opțiunile erau tare mișto, pentru că am gustat de la toată lumea cu care eram la masa, de fiecare dată: eu am mâncat cous-cous condimentat cu un somon delicios la grătar, am încercat supa de sfeclă și salata cu creveți și cartof dulce. Cât de bine sună?

INFUSION SPORTS & BISTRO

Str. Ion Ghica nr. 2
Pagina de Facebook
La Infusion am mâncat foarte bine și sănătos și încă mă întreb de ce nu știe mai multă lume despre el. Partea de Bistro are o selecție excelentă de mâncăruri. Preferatul meu rămâne un mușchiuleț de porc cu gălbiori pe pat de piure de morcov și sparanghel. Vis! Dar am încercat și salata cu baby caracatiță, mai ales că nu în fiecare zi întâlnești așa ceva într-un meniu. Vă invit totuși să încercați și selecția lor de cafele!e.

BREAD & SPICES

Șoseaua Pipera nr. 4
Pagina de Facebook
Acest loc în care te simți ca acasă, dar de unde îți poți lua micul dejun, brunch-ul, prânzul și tot ce vrei pentru o masă bine făcută și sănătoasă. Mi-a venit în minte pentru că de aici îmi cumpăr din când în când un preparat tare interesant: o prăjiturică din fulgi de ovaz, merișoare și cocos, care este o gustare perfectă, hrănitoare și sănătoasă. De altfel, am încercat la ei un piept de pui umplut cu spanac (și mie nu-mi place spanacul), o excelentă supă cremă de broccoli și conopidă sau pastă de avocado care merge perfect cu o felie de paine integrală pe care o prepară acolo.

FRUDISIAC

Intrarea Bitolia nr. 4
Pagina de Facebook
Nu cred că este cineva care nu a auzit de Frudisiac și de-asta probabil se află și printre recomandările mele. Opțiunile de mic dejun sunt excelente la ei, dar în afară de omletele arătoase pe care le poți asezona cu diverse legume, recomand somonul cu mazăre și ridiche sau cartoful dulce la cuptor. Totul este mega delicios.

MANUFAKTURA BY DONCAFE

B-dul Pierre Coubertin 3-5, B-dul Aviatorilor 8A, Calea Floreasca 246B
Pagina de Facebook
Pentru cine mă cunoaște, nu este o surpriză că îmi place mult brandul Manufaktura. Ca mood și mai ales ca opțiune pentru cafea. Este locul unde aleg de obicei să-mi beau cafeaua. Însa se mănâncă foarte bine și sănătos și mai ales, fac referire la ei pentru că au o selecție de prăjituri raw, fără nici un zahăr adăugat, care poate veni în ajutorul celor care nu pot sta fără “ceva dulce”. Atenție totuși, prăjiturile sunt super consistente și au, în continuare, foarte multe calorii! Ce recomand bun la ei a fost un grilled avocado cu mozzarella, un piept de rață la grătar, un somon delicious sau chiar și chicken quesadilla, dacă o mâncăm la masa de prânz și facem și ceva mișcare până seara.

Sursa foto: Imagini preluate de pe paginile de Facebook ale localurilor

Post scris de Andreea Irimia, om de comunicare si blogger la ThinkHealthy.ro, unde spune povestea autentică a călătoriei sale spre o viață mai sănătoasă.

1 comentariu

  1. obosit mereu says:

    eu zic ca aici ar fi mers un top 20 ca sunt mult mai multe locuri in care mancarea este sanatoasa si au chiar produse traditionale …multumesc !

Comentează