MANAFU*

Abonamente Evensys

Experiența mea cu Uber Eats în București

Uber a lansat astăzi Uber Eats, serviciul global de livrare de mâncare, în București. Începând de azi, de la prânz, locuitorii Capitalei pot comanda mâncarea preferată din aplicația Uber Eats (iOS și Android) sau de pe site-ul ubereats.com/ro. Uber promite un timp mediu de livrare de sub 40 de minute, având obiectivul de a ajunge la sub 35 de minute, în scurt timp.

Ce este Uber Eats?

Uber Eats este o aplicație separată de livrare de mâncare, care aduce în același loc (pe mobil sau web) oferta mai multor restaurante din zona ta. Poate fi zona în care te afli sau una pe care urmează să o vizitezi. Practic, după ce instalezi aplicația pe telefon, ți se cere să alegi zona de livrare. Este foarte ușor de folosit și urmează același principiu ca aplicația de ride sharing: plata se face direct din aplicație, fără alți pași intermediari. Dai comanda și apoi banii îți sunt retrași de pe card. Uber Eats te taxează cu 7,5 lei pentru fiecare comandă, pe lângă suma datorată restaurantului.

Poți avea transport gratuit pentru primele două comenzi, dacă folosești codul meu de utilizator, până la 31 august: eats-cristianm139

Cu Uber Eats, bucureștenii vor putea comanda mâncare pentru toate gusturile și ocaziile, 7 zile pe săptămână, de la peste 100 de restaurante din capitală. Pentru început, serviciul va fi disponibil între 10:30 si 22:00, în zona centrală a orașului, dar și în zone ca Dristor, Parcul Tineretului, Tei, Drumul Taberei sau campusul de business Pipera, noi cartiere urmând să fie disponibile în aplicație în următoarele săptămâni și luni.

Cum funcționează aplicația?

Eu aveam deja instalată aplicația, așteptând de câteva luni lansarea. Deci mi-a fost ușor să dau prima comandă. Culmea, eram în Uber când am aflat că Uber Eats s-a lansat oficial. Iată ce pași am urmat:

După livrare, vei primi un e-mail cu detaliile comenzii, la fel cum primești după călătoriile cu Uber, iar cheltuiala se va regăsi în contul tău de Uber (Este comun cu Uber Eats). Pe Uber Eats poți vedea istoricul comenzilor tale.

Livrarea a fost rapidă, deși a plouat un pic în zona mea. John mi-a livrat mâncarea, cu bicicleta. Studiază în București și vorbește engleza.

Pe segmentul livrărilor la domiciliu, există deja mai multe servicii în Capitală: Bringo, Caserola, FoodPanda, Oliviera, HipMenu etc.

12 comentarii

  1. Rozatoare says:

    Saptamana asta am auzit si eu de Uber Eats. Inca n-am apucat sa-l folosesc, dar chiar sunt extrem de incantata.

  2. Cosmin says:

    Multumesc, super recenzia! Sunt intr-o viteza prin Bucuresti si am vazut baietii cu cosuletul verde pe biciclete. Nestiind care sunt costurile de livrare am ezitat sa comand. Dar dupa aceasta binevenita descriere imi voi incerca norocul.

  3. Mi-era foame, mi-am adus aminte de Uber Eats dar nu mai știam voucher-ul de transport gratuit 🙂 așa că am găsit articolul tău. Mulțumesc!

  4. Sorin says:

    Salut! Vino să conduci cu Uber cu mine https://www.uber.com/signup/drive/deliver/?invite_code=95j13ytkv

    Y37C3A

  5. Snake says:

    M-am trezit azi 24.09.2018 pe la orele 21.30 că sună cineva la interfon. Era un băieţaş de la uber eats care pe ploaia aia torenţială fusese trimis la o adresâ greşită de ameţita de operatoare care stă frumos la căldură.şi îşi bate joc de amărâtul ăla pe bicicletă la ora aia pe ploaie la o sdresâ greşită. Ruşine. Să alerge şi ea măcar o dstă să livreze o comandă prin ploaie să vadă cum este.

  6. Gabriel Lutea says:

    Un kkt de serviciu. Te lasa sa astepti mancarea o ora, (la ora 20:30 seara) si in momentul in care trebuie sa ajunga la usa (in aplicatie zicea ca mancarea ajunge in 2 minute) iti apare in aplicatie ordered canceled, fara nici o notificare, nici o explicatie fara nimic si nici macar un nr. de telefon la care sa poti suna sa iti zica cineva care a fost problema. NU RECOMAND!!!

  7. Am avut si eu o problema cu o comanda nelivrata care aparea ca fiind incheiata. Dar am rezolvat cu ei. Mi-au inapoiat banii si mi-au dat si un discount. Se mai intampla si buleli cateodata.

  8. George says:

    Am comandat de cateva ori, au fost ok cu o exceptie cand au intarziat vreo 45 minute peste estimat. Norocul a facut sa fiu intr-o sedinta, deci nu prea m-a afectat. Mi-au dat un voucher de 12.5 ron ca scuze.

    Nu imi place ca lipseste optiunea de bacsis din aplicatie, lucru care se regaseste in aplicatia uber pentru transport.

  9. ba ai, george! cand primesti mesajul cu Rate your order, acolo dai bacsisul. Sau intri in past orders si acolo ai ocazia sa dai rating si implicit sa dai bacsis. Eu las 5 lei de fiecare data.

  10. Laurentiu says:

    Partener oficial, firma licentiata UBER EATS Comision 10%
    Oferim suport 24/24 cu orice problema referitoare la aplicatie;

    Oferim pregatire si consiliere pentru a deprinde cunostintele de folosire a aplicatiei.

    Conditiile de colaborare cu firma nostra pentru UBER EATS:

    -Varsta minima 18 ani

    -Carte de munca 2,4,6,8 ore.

    -Comisionul perceput de catre firma este de 10%.

    Punem la dispozitie si flota de masini , biciclete , scutere .

    Pentru mai multe detalii tel : 0766533125

  11. Ariana says:

    Am asteptat impreuna cu musafirii mei o ora si jumatate comanda care nu a ajuns !!!
    In aplicatie reiesea ca e deja livrata ,dupa o ora de investigatii si nervi , ni s a spus ca probabil ,curierul a mincat mincarea !!…
    Am crezut ca isi mai bat joc de noi ,dar aveam sa aflu ca este o practica cunoscuta .
    Nici o scuza n am primit ,nici atit nu au cautat o alta solutie
    Cei de la Uber Eats nu ofera nr de telef al curierului, iar operatorii vb cu clientii doar prin chat
    Mi au returnat banii dupa 3 zile .
    Bineinteles ca am dezinstalat aplicatia

  12. Ariana, imi dau seama ca e frustrant. Nu am patit asa ceva si comand destul de des. Ce pot spune e ca aceasta sharing economy se bazeaza pe oameni si seriozitatea lor. La urma urmei, aplicatia e un mic software pe care il punem pe telefon si care isi face treaba. Mai departe oamenii care aleg sa se implice, la nivel individual, au o responsabilitate fata de noi clientii. Incearca si Glovo, Food Panda sau Takeaway. Iar pentru mancare mai deosebita iti recomand Caserola (livreaza insa cam in 90 – 120 minute).

Comentează