MANAFU*

Abonamente Evensys

ZeList lanseaza indicii pentru social media

ZeList, serviciul de monitorizare online, a anuntat ieri cateva noutati interesante pentru cei ce urmaresc starea blogosferei locale.

Indicii pentru social media – .roBlog Index si .roTwitter Index arata cum evolueaza activitatea pe bloguri si Twitter in Romania. Astfel in momentul de fata .roBlogs Index se afla la nivelul 171, in crestere cu 5 puncte fata de saptamana precedenta, indicand o crestere de circa 70% a activitatii blogosferei fata de luna mai 2009. Evolutia .roTwitter Index este mult mai fulminanta, acesta aflandu-se la nivelul 1461, adica o crestere de 14 ori a activitatii in twittosfera fata de inceputul lui mai 2009. Nu exista o legatura intre cei doi indici, deci nu suporta comparatia. Acesti indici sunt calculati saptamanal, pentru saptamana precedenta.

zeAPI – Asa cum anunta mai demult, ZeList ofera acces la un API si incepe  cu doua implementari: Post2Twitter (informatii despre cat de mult se vorbeste despre un post din blogosfera pe twitter.) si BlogInfo (o serie de informatii despre un blog din Zelist, fara sa intri pe site).

Topuri noi – Pentru link-urile lansate pe Twitter exista doua clasamente: topul link-urilor din blogosfera romaneasca si topul link-urilor din afara blogosferei.

Comentează