MANAFU*

Abonamente Evensys

Cand incetezi sa mai ai incredere in oameni?

Un lucru care imi place foarte mult la Internet este rapiditatea cu care poti intra cu cineva in legatura. Poti trimite usor un e-mail, un direct message pe Twitter, un mesaj privat pe Messenger sau Facebook. Oamenii incearca sa deschida usi mult mai usor pe Internet decat offline. Si eu primesc multe mesaje de acest gen de la oameni care cel mai adesea vor ceva.

Daca la cererile de link exchange nu raspund, la apelurile unor antreprenori si solicitarile unor aspiranti in lumea online (la cele mai multe dintre ele) trimit un reply. Mai scurt sau mai lung, nu asta conteaza.

Uneori chiar – prin natura muncii mele – am ocazia sa ii promovez in diverse intalniri si evenimente pe unii dintre cei care ma abordeaza. Si in toata aceasta relatie frumoasa care incepe sa se lege, eu nu inteleg ceva.

Mihai a fost project manager la un site, iar actualmente este Manager si Owner la o agentie.

Mihai  imi scria acum un an de zile:

Salut Cristi,
Ma simt onorat sa-ti prezint noul nivel de servicii. Acesta include cateva actualizari, trei statistici noi si o functionalitate interesanta denumita my trafic. Mai multe detalii gasesti in documentul atasat. Il poti utiliza complet gratuit si vom fi mai mult decat fericiti sa acceptam feedback-ul tau, in cazul in care vei decide sa ne trimiti observatii sau sugestii.

Cu cateva luni inainte, un proiect in care este implicat era invitat sa se prezinte la Lucky7, un eveniment creat de mine pentru a sustine oamenii cu idei. Nu mai retin exact daca el a fost cel care l-a prezentat.

Apoi se inscrie pe ultima suta de metri sa prezinte o idee la Launch48, un alt eveniment organizat de mine si oferit antreprenorilor online.

In ianuarie anul acesta, imi scrie:

Salut Cristi,
Numele meu este Mihai si sunt Managing Partner la ….
Te contactam pentru ca esti un tip extraordinar de activ in blogosfera autohtona si consideram ca ai fi un ambasador excelent pentru misiunea noastra.

I-am raspuns la mail, dandu-i cateva sugestii.

Acum doua zile, cu ocazia Topul oamenilor influenti in social media, Mihai a comentat pe un blog:

Si mai exista aceste pseudo-vedete gen Zoso, Manafu, Piticu, Bobby si altii care figureaza constant in mai toate topurile “de specialitate”. Pentru cat timp? I don’t really care.
Ceea ce ma intereseaza este faptul ca niciunul dintre ei nu creaza o reala valoare pentru online, pentru media, pentru marketing, pentru comunicare si pentru piata…

Am un gust amar acum si incerc sa inteleg ce se intampla. Cum pot sa cataloghez un astfel de personaj? Imi vine in minte doar cuvantul ipocrizie. Si cum ar trebui sa ii raspund?

Tags: ,

75 comentarii

  1. robert says:

    🙂 nu-i cataloga. sunt zgomot.
    si… nu incetezi tu asa usor.

  2. Ihearlights says:

    Ignorandu-l? Ca nu cred ca merita atentie…

    Sunt oameni care isi urmaresc doar interesul lor. Cand nu au nimic de castigat de pe urma ta, te fac de ….

    Deci ignore!

  3. Sunt de acord cu ihearlights, fiecare persoana isi urmareste interesul, mai ales in mediul online, oricum chiar nu stiu ce l-a determinat sa zica asa ceva dupa acele mail-uri, poate totusi va veni cu niste argumente in legatura cu ceea ce a zis …

  4. Ariton C. says:

    Parerea mea e ca prietenii, cunoscutii, colaboratorii, etc. se selecteaza singuri. Care e sincer, nu are probleme in a fi constant si invers. E bine ca tu esti independent de subiectivitatile si gratuitatile altora.
    Dar esti sigur ca el a comentat? Sunt multe personaje care impanzesc blogurile comentand aiurea, cu nume false…
    Eu l-as contacta si i-as lansa invitatia sa isi argumenteze ideea ,,realei valori…” ca sa discut cu el de pe pozitii in care amandoi avem expertiza. Sa nu conteze gestul in sine ci mobilul conflictului: contributia ta la ,,reala valoare”. Si gestul ipocrit e important, insa pentru el s-a discreditat singur, nu-l mai pune sa plateasca a doua oara.
    Sa ne comunici si noua evolutia cazului.
    Bafta!

  5. Cip says:

    Ai inteles ce se intampla si l-ai si catalogat. De ce trebuie sa ii raspunzi?!
    Da-i pace, o sa cada singur…

  6. zoso says:

    ipocrizie? nu. tipul e dobitoc.

  7. Nu cred ca data viitoare va avea tupeul sa te mai contacteze. Nu merita nici sa iti schimbi stilul pentru ca ai avut un esec cu un magar. Ignore si vezi de ale tale. Sa spui ca zoso sau tu sunt insignifianti arata un cocosel mic si iritat.

  8. Energchi says:

    Daca nu-ti faci iluzii , nu o sa ai deziluzii ……. se aplica si aici . A profitat si el cat a putut si acum calca pe capete 🙂 .Asa sunt oamenii din viata REALA ….
    trick me once your fault , trick me twice my fault .

  9. Radu says:

    de-ar fi singurul…

  10. Dan says:

    Poate ne grabim uneori, cu scopul onorabil de a “creste piata”, sa promovam prea multi, prea repede. 😉

    Te sustin, dar trebuie sa facem niste curatenie.

  11. Bogdan Pater says:

    Nu iti bate capul cu el si parerile lui. Un prost. Si nu merita sa ii raspunzi…

  12. badday says:

    asta m-a facut sa bag un subscribe in reader daca tot nu creezi nicio valoare. de asta ma temeam.

  13. camionagiu says:

    pe mine ma intereseaza altceva: daca in conditii de libertate faci asa ceva, cand nu te santajeaza nimeni, nu te ameninta Securitatea si nici DOAMNE FERESTE nu iti promite ceva greu de refuzat, cand tu esti ala care cere sugestii si magulesti un om important din online, fiind la inceput, ce ai face cand tu ai fi ala mare si tare, ai avea painea si cutitu’ si cel pe care il terfelesti asa te-ar aborda?

  14. razvanbb says:

    Zici sa nu mai platesc abonament la trafic.ro?

    Expira in curand si eram putin nehotarat.

    Astazi m-am hotarat. Cred ca nu le mai dau bani.

    Multumesc!

  15. Cristi, nu-ţi bate capul 🙂

  16. E trist.

    Pe de alta parte, statutul de vedeta (a blogosferei) are conotatii oarecum negative. Esti sigur ca vrei sa fii numit vedeta?

    Toate persoanejele de genul asta trebuie ignorate. O sa vina momentul in care o sa aiba nevoie de tine sau de altii si atunci o sa simta pe pielea lui ca social media isi are rolul ei.

  17. dumis says:

    E interesant sa vezi ca oamenii pe care ii ajuti sau pe care i-au ajutat, indiferent ca vorbim de sfaturi sau de lucruri practice, te vorbesc pe la spate si te injura ori de cate ori au ocazia. N-ar trebui sa ne surprinda nimic.

    Totul se va intoarce impotriva lor, mai devreme sau mai tarziu, fii sigur de asta.

  18. Alle says:

    E o dovada urata de ipocrizie. Domnul acela ar fi trebuit sa dea dovada de profesionalism si astfel sa-si pastreze macar pentru sine parerile, nu sa le lase intr-un comentariu.
    Nu s-a maturizat destul, zic eu.

  19. zvoner says:

    Ha ha, ai dat si tu de un astfel individ? Cred ca oamenii de genul asta au o problema psihica, altfel nu imi explic. Azi sunt prietenosi, maine te musca de fund… Cunosc prea bine sentimentul.

    E adevarat ca unii dintre cei care apar in fata pe la evenimente ar trebui de fapt sa stea rusinati cat mai in spate, atat de mult rau fac online-ului, dar lista enumerata de el e complet gresita. Problema netului romanesc nu se afla la evanghelizatori ci la oamenii care au manutele pe robinetul cu bani.

    In rest, cuvantul care ar trebui sa-ti vina in minte nu e ipocrizie, ci se termina in ‘frenie’. Afectiune medicala care duce la o dubla personalitate…

  20. Andrei MGS says:

    Ipocrit ! daca chiar el a comentat. Mi se pare total deplasat sa faci asa ceva.

  21. Haotik says:

    Aproape oricune uita foarte usor de unde a plecat si unde a ajuns. Si sincer cred ca defapt toti trecem prin asta mai devreme sau mai tarziu.

  22. Ana says:

    Buna, de acord cu ceilalti.

    Parerea mea…do your job…ceea ce faci este de calitate si se bucura de un real succes. Daca dai reply la mesaje de ajutor este pentru ca ideile expuse merita atentie la un moment dat, oamenii din spatele ideilor nu au aceeasi calitate si nu poti schimba asta.
    Reactia de a posta faptele in sine este o replica eleganta care in mod sigur va da de gandit.

    Good job, keep it up!!!

    Cu respect,

    Ana

  23. dojo says:

    Cristi, unii oamenii asa sunt. Nu ai ce sa schimbi la ei, decat sa ii eviti in viitor. Oricum este o magarie sa scrii asa ceva despre unul care te-a ajutat deja de atatea ori. plus ca toate catalogarile astea “pseudo-vedete” pe mine ma cam deranjeaza. Cred ca suntem cu adevarat o tara de haimanale, daca, in loc de “felicitari celor din top”, ne tot apucam sa dam cu gura pe la colturi.

  24. vizy says:

    Nu trebuie sa-i raspunzi. Nu trebuie decat sa inchizi ochii la genul acesta de oameni. Din pacate se mareste numarul lor….

  25. Bass player says:

    …si iertarea e o optiune.

  26. Ioan T. Morar says:

    Manafu, join the club! 🙂

  27. ana says:

    Dintr-un punct de vedere, este o atitudine de 2 bani care nu merita bagata in seama.
    Din pacate este o atitudine cu care ne intalnim destul de des atat in online cat si in offline si la un moment dat simti ca trebuie sa reactionezi intr-un fel.
    Sunt multi nesimtiti care iti cer ajutorul, il oferi si apoi iti spun ca n-ai habar de nimic. Mi s-a intamplat de cateva ori si in prima faza am ignorat personajul insa atunci cand mi s-a ivit ocazia, n-am ezitat sa dau o replica dureroasa. Cred ca a lasa de la tine nu este intotdeauna cea mai buna abordare a unei probleme de acest gen.

  28. Isi facea omul reclama pe spinarea voastra, n-ai priceput? Ce daca l-ai ajutat? Daca e genul de om care il cred eu, va mai veni sa-l ajuti. Cu tupeu, cu mult tupeu!

  29. Iulian says:

    Nu contest ipocrizia omului, dar nu pot sa ma uit si la ce zice si sa intreb, ce parte din ceea ce zice nu este adevarat.

    Ca BLOGGERI poate cineva sa dea un exemplu de insight, idee noua oferit in mod cat de cat frecvent de cei mentionati care sa aduca valoare “pentru online, pentru media, pentru marketing, pentru comunicare si pentru piata”.

    Aici nu ma refer la dat cu parerea, forwardat ideile altora, ci la insighturi adevarate .. la exprimarea unor viziuni

    A se tine cont ca ma refer exclusiv la partea de BLOGGING, nu si la partea de organizare de evenimente, pt care Manafu e de apreciat.

  30. Ce mai poţi să spui, când în fruntea ţării se află un astfel de specimen!

  31. envi says:

    nu, nu cred ca un raspuns se impune. dac-as fi in pozitia ta, as face fix doua lucruri: unul l-ai facut deja, sa prezinti tuturor cam ce fel de oameni se invart peste tot prin online, ca aidoma lui sunt la tot pasul; in al doilea rand, as trage invatamintele unei situatii de genul. nu oricine e demn de ajutor, poate chiar de un simplu reply. ura si la gara!

  32. Ariel says:

    Am avut de a face cu Mihaiul de care zici tu şi m-am certat cu el virtual tot pe tema ipocriziei acum ceva timp. Dar nu despre el vreau sa scriu.

    Ai tot dreptul sa cataloghezi oamenii in functie de ce zic, dar ai grija sa nu fii “prea” subiectiv uneori.

    De exemplu pe mine te-ai suparat pentru ca am dat un RT la cineva care spunea ca editia 2010 de la Optimism a fost mai slaba ca cea din 2009. Ok, got it, gust amar – ai tot dreptul… dar asta nu inseamna ca-s idiot, ipocrit si nesimtit daca inainte sa dau acel RT te rog sa-mi oferi un interviu, nu?

    Just saying… Ca mi-a ramas in cap situatia asta care m-a dezamagit.

  33. Andi says:

    Nu poti sa fi important intr-un domeniu fara ca sa ai si inamici.
    Lucrul asa nu face decat sa iti scoata in evidenta popularitatea ta in Online.

  34. Liviu Taloi says:

    Asa sunt unii, le place sa arunce cu noroi.. probabil nu s-a gandit ce face, a fost mai simplu pentru el sa enumere niste persoane si sa le puna la zid. Este mai simplu sa arati cu degetul (asta se vede si in presa, sau in media in general) si mai complicat sa faci ceva constructiv. Macar daca ai ceva de zis da si argumente.. nu arunca cu noroi fara sa cunosti problema. Cum zice bine un proverb romanesc “Daca taceai, filozof ramaneai”.

  35. Lucica says:

    Nu merita doi bani..ignoranta e cea mai buna. Tu ai facut si faci lucruri foarte frumoase in online-ul romanesc si nu numai. Prietenii adevarati ti-i faci in offline…chiar daca i-ai cunoscut prin online….
    Nu ma mai mira nimic in lumea asta…pe unde intorci capul vezi numai ipocriti. Nu merita sa te opresti din drumul tau pentru a le da lor atentie!

  36. Arhi says:

    cand te gandesti ca saracu baiat tocmai si-a inchis orice colaborare pe bloguri:)) i can almost cry

  37. danabanana says:

    vezi ca dl Serea a scris “creaza” cu un singur “e” 🙂 se scrie “creeaza”. el critica lumea ca si cum s-ar situa pe o pozitie superioara de valoare. macar sa scrie corect, frate.

  38. cm says:

    @iulian
    Raspund cu o intrebare: tu ii citesti pe acei bloggeri?

    Altfel, nu toata lumea contribuie intr-un domeniu cu o viziune. Unii doar pun umarul si-l sustin. De multe ori, contributia lor nu se vede.

    De curiozitate, imi poti numi o persoana vizionara in Ro si, evident, sa motivezi de ce e?

  39. Iulian says:

    sa o luam pe rand.

    La un moment dat i-am citit pe toti. Acum doar pe tine, din cauza evenimentelor pe care la faci.

    Din punctul meu de vedere blogul este un mod de exprimare al unor idei (la fel cum de-a lungul timpului au fost transmiterea din gura in gura, picturile rupestre, cartile , tiparul etc), nimic mai mult.

    Faptul ca cineva are un blog este irelevant daca in spate nu este o persoana care din propria experienta sa poata sa exprime niste pareri coerente sau insight-uri care nu sunt accesibile celor care nu au avut experientele lor.

    Daca pui intrebarea ce au facut cei 3 (bobby, piticu, zoso) inafara de a avea blog si de a se comunica agresiv o sa intelegi de ce consider ca omul, de care te plangi, are dreptate cand zice ca nu ofera valoare DESTULA ca sa merite a fi comunicati intr-un top.

    Nu stiu daca “vizionar” ar fi cuvantul cu care as descrie, dar pot sa iti zic cateva persoane din .ro care aduc valoare reala prin blogul lor.:
    Dragos Manac, Vladimir Oane (cand scria), ionut oprea. Pentru partea de news si “mondenitati online” refresh.ro mi se pare pe departe cel mai ok.

    Astia ar fi primii care imi vin in minte

  40. Iulian says:

    “datorita evenimentelor pe care la faci” vroiam sa zic 🙂

  41. zoso says:

    nu dispera. o sa fe recuperat de gasca de tampiti de la groapa de gunoi si invatat cum sa spouna ca are trafic mai mare decat google si cum orice comentariu e o aluzie la moartea tatalui e nasoala, in schimb orice porcaiala jegoasa e legitima.

  42. cornell says:

    Cristi,
    Omul este lup fata de om, ne invata un filozof antic.
    Lasa deoparte frustrarea si gustul amar pe care le-am incercat si eu de-a lungul relatiilor cu diversi. Nu trebuie sa te mai mire absolut nimic. Asa e in tenis, cum se spune.
    Eu unul tin minte cum imi povesteai cu ani in urma cand inca eram studenti cum ai vrea sa faci o emisiune de stiri la tv. De atunci aveai o dorinta nu de a imbunatati, ci de a inova. Ai ajuns acum la un nivel, te-ai dezvoltat. De rautati o sa mai ai parte. Insa niciodata nu trebuie sa conteze pentru tine. Concentreaza-te pe ceea ce conteaza cu adevarat.

  43. Gabriela says:

    Cum sa-l caracterizezi? Omul zilelor noastre, adica lingusitor, interesat sau mai bine zis cel care nu te lasa sa traiesti, pentru ca n-ai fost inspirat sa-l lasi sa moara … virtual.

  44. alex says:

    Cristi tata, unde ai invatat tu (ai lucrat in presa) ca blogurile/siteurile se citeaza “pe un blog” ? mai ales cand pe baza sursei respective iti construiesti tot articolul? vorbim de o sursa care vrea sa-si pastreze anonimatul cumva? un blog fantoma? o fi pe xxx si nu pe www?
    eu inteleg ca nu vrei sa ne bagi link si sunt de acord ca nu e obligatoriu. dar sursele se citeaza macar fara link.
    mai ales ca din cate stiu si tu te pricipi la trimis mailuri, iti amintesti, nu?. daca vrei relatii civilizate, fii si tu civilizat.

  45. miticosul says:

    simplu: don’t.

  46. Piticu21 says:

    manafu nu se poate supara pe tine ca ai dat un rt … wtf?!

  47. Bucur says:

    iartal ca nu stie ce scrie sau face…zic.

  48. Oana says:

    Zicala aia romaneasca : “Cu prostii nu te pui!” Numai bine! 😉

  49. m-am cam suparat!

  50. nu inteleg la ce surse te referi!

Comentează