M A N A F U *

MANAFU*

Digital Marketing Forum

“Vreau doar sa iti ofer ajutorul!”

Astept ziua in care voi primi un e-mail, un sms, un telefon, un mesaj pe Facebook sau Twitter, de genul: “Salut Cristi! Tare mi-ar placea sa te ajut cu ceva, orice ai tu nevoie. Nu vreau nimic in schimb vreau sa te ajut doar”. Recunosc ca am primit mult sprijin, am avut norocul sa intalnesc multi oameni buni si datorez recunostinta, mai mult sau mai putin vesnica, unor persoane.

Mediul online ne-a aratat ca drumurile dintre noi sunt mult mai scurte, ca mesajul circula mult ai repede, ca vechi uzante interumane sunt aproape expirate si ca e foarte usor astazi sa cerem dezinvolt ceva cuiva. Chiar daca stim ca nu vom primi, chiar daca stim ca nu se cuvine.

Sper sa apuc ziua in care cei care cer acum, pardon, in care noi toti vom da poate inapoi sau mai bine altora (pay it forward style) de fiecare data cand cerem ceva cuiva. Da, stiu ca poate asa va muri altruismul, dar in acelasi timp, tot va muri si daca vom cere din ce in ce mai mult si vom uita sa mai dam si inapoi.

Tags: ,

14 comentarii

 1. Șerban says:

  Salut, Cristi! Tare mi-ar plăcea să te ajut cu ceva. Mai exact, să te scap de grija de a număra banii în fiecare seară. Dă-mi-i mie pe toți! 🙂

 2. Se numeste Act of Random Kindness.

  Am facut-o recent, si am fost inteles gresit, sau deloc. Si asa am ajuns sa platesc 10EUR pe an pentru o perioada de cativa ani, fara ca acei bani sa fie folositi. 🙂

 3. Haotik says:

  Cred ca ti-am zis totusi odata intr-un mail ca oricand, oriunde au nevoie de ajutor sa ma contactezi.

 4. Șerban says:

  http://www.youtube.com/watch?v=bW03av1oIVg

  …cred că ți-ar plăcea să vezi clipul ăsta, Cristi!

 5. Claudiu says:

  Salut. Am ramas dator cu cel putin un rand de bere de la drive testul cu Golf.

  Daca pot ajuta cu ceva, just let me know.

 6. Eu cred ca in jurul nostru sunt suficiente persoane care ne-ar ajuta fara sa primeasca ceva in schimb. Trebuie doar cautati cu atentie.

 7. vipe says:

  Voluntariat ?!
  Anul trecut, la Webstock ,am incercat treaba asta si am ramas profund dezamagit. De ce?
  Pentru ca, in primul rand, ipochimenii prezenti (mare parte dintre ei) aveau o foarte mare ingamfare si lipsa de respect. De parca eram cu muuult sub nivelul lor si trebuia sa arate asta prietenilor lor. Nici o persoana din cei care te-au “ajutat” atunci nu avea habar de mediul online. Venisera pentru a vedea cum se organizeaza un eveniment din backstage. Eu venisem sa cunosc lume noua din backstage, lume care activeaza in onlie, insa nu am reusit nimic.
  Sa nu mai zic de unul dintre angajatii tai care statea cu mainile in san, “la balcon”, si daordine cu un ton superior.
  Prefer ca anul acesta sa pot participa, din nou, cu un proiect in finala si sa raman doar invitat!

 8. Daca tu ai venit sa cunosti oamenii din online intr-un program de voluntariat, ai facut atunci o alegere gresita. La un eveniment, fie ca esti voluntar, fie ca esti angajat muncesti cot la cot pentru bunul mers al lucrurilor. Unele merg mai usor, altele mai greu, apar situatii neprevazute, tensiunea creste. Angajatii mei sunt colegii mei in organizarea evenimentelor. Uneori trag eu mai tare, alteori trag ei, dar cu totii ne stim locul si ne facem treaba. Frustrarea ta vine de fapt din intelegerea gresita a ceea ce facem noi. Si la modul cel mai sincer, si fara sa iti fie cu suparare, daca eu te-as fi vazut ca socializezi cu oamenii din online cand noi aveam cu totii ceva de facut, te-as fi trimis acasa. Ce facem noi implica munca si responsabilitate. Nu avem timp niciodata sa ne alintam. Mult succes!

 9. vipe says:

  Nu ma intelege gresit. Venisem pentru ca a fost acceptat proiectul in finala. Faptul ca am venit si ca voluntar a fost pentru a da o mana de ajutor.

 10. Da, Alexandru, dar de la “a da o mana de ajutor” pana la a fi implicat in organizare e drum lung. Nu mi-a placut cum ai vorbit despre ceea ce facem si despre colegii mei. Tu ai fost acolo pentru o zi, ei au muncit mult mai mult pentru acel eveniment. Noi ti-am zis de la inceput ca muncim cot la cot. Organizarea de eveniment nu e networking si hahaiala!

 11. vipe says:

  Ok, nu e cazul sa continuam in aceasta maniera. Imi cer iertare in cazul in care consideri ca am insultat echipa Evensys. Apreciez efortul depus de tine si echipa ta pentru a organiza evenimentul Webstock.
  Mult succes!

 12. Șerban says:

  Vezi, Cristi? Nu a cere/oferi ajutorul e totul. Trebuie să vezi dincolo de vorbe. 🙂 Data viitoare apelează la oameni care sunt de încredere. Nu mă refer la mine, îți dai seama. 😉

 13. Maria says:

  Buna Cristi.E frumos ce vrei tu sa faci? aceeasi intrebare imi pun si eu ma ajuta si pe mine cineva?.Eu cand am putut am ajutat financiar , am dat banii , am girat, si acum cand eu sunt la pamant ce i pe care i am ajutat acum sunt foarte bine si nu imi intind o mana de ajutor.Asta e viata oricum se spune ca bine faci , bine gasesti.

 14. Bună sunt mama am 4 copiii sunt în divorț pe 6 septembrie am ultimul proces nu i doresc de cât sa am o locuință unde sa stau cu copilași mei.. Multumesc