M A N A F U *

MANAFU*

Digital Marketing Forum

Philip Morris investeste 490 mil. euro in Otopeni

Orice investiție majoră în țară merită a fi urmarită, mai ales dacă creează locuri de muncă și aduce bani la buget. Cel mai recent anunț a venit de la Philip Morris, care va transforma fabrica de țigarete de la Otopeni într-o linie de produse din tutun cu potențial de risc redus – rezervele de tutun care se folosesc pentru dispozitivele IQOS. Aceste rezerve din tutun sunt comercializate în prezent sub denumirea de HEETS.

Compania se angajează să investească în modernizarea fabricii 490 milioane de euro, până în 2020, și să creeze 300 de noi locuri de muncă, pe lângă cele 670 deja existente.

Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica va trece printr-o prima fază a transformării, care presupune instalarea de aparatură tehnologică nouă, cu ajutorul căreia va fi demarată producția.

Fabrica din Otopeni este a treia fabrică Philip Morris care va produce rezervele HEETS. Anterior, compania a deschis o noua unitate de producție în Germania, în luna iunie a acestui an. Prima fabrică dedicată rezervelor de tutun a fost anunțată în octombrie 2016, în Italia.

IQOS este dispozitivul adresat fumătorilor adulți, care are la bază o tehnologie de încălzire a tutunului (diferită de arderea clasică cunoscută de la țigările obișnuite). Produsul a fost lansat acum 3 ani, în Japonia, și de atunci a ajuns în peste 20 de țări.

***

Acest text a fost inspirat de IQOS, un dispozitiv pentru fumătorii adulți pe care îl utilizez de câteva luni.

2 comentarii

  1. […] –Se va fuma altfel. Philip Morris modernizează linia de țigarete de la Otopeni. tot tutun, dar altf… […]

  2. […] lor încă de acum o lună și am tot zis că scriu acest articol, până acum, când am văzut la Manafu articolul despre faptul că Philip Morris investește o căruță de bani în dezvoltarea acestor […]

Comentează