M A N A F U *

MANAFU*

Digital Marketing Forum

O zi la cumpărături cu Mastercard

Mi-am dorit la un moment dat să devin un blogger de travel mai aparte. Nu neapărat să îmi fac un blog dedicat pe turism, ci să creez un canal pe blogul actual, cu o temă precisă: Turismul de shopping.

Puțini știu că shopping is my middle name, nu atât din perspectiva cumpărăturilor fără număr, ci mai ales din plăcerea mea de a petrece timp în centre comerciale de tot felul. Caut așadar pe unde merg să ajung pe străzi celebre de shopping și în mall-urile cele mai cunoscute. Și cum am fost până acum în New York, Tokyo, Shanghai, Hong Kong, Bangkok, Istabul, Paris, Londra, Dubai, Milano, practic în cele mai cunoscute locuri pentru „dat cu cardul” din lume, puteam foarte ușor să fac un canal de shopping travel pe acest blog. Nu l-am făcut, dar am acceptat o invitație la cumpărături din partea Mastercard.

De mulți ani deja, Mastercard derulează în România programul Premium & Business, alături de peste 120 de parteneri și mai mult de 300 de locuri premium, din zone precum fashion și accesorii, gourmet, călătorii, beauty, cadouri, decorațiuni, business și dezvoltare personală.

Ce oferă Mastercard

Țin minte că, la una din primele vizite în Singapore, am fost întrebat într-un mare magazin dacă am card Mastercard. „Da!”, am răspuns curios. „Primiți o reducere!”, a venit răspunsul. La fel, îmi aduc aminte că, la Disneyland, vedeam peste tot beneficiile Mastercard. Erau afișate la vedere în fiecare magazin.

De altfel, compania are la nivel mondial mai multe programe de loialitate. Cel de acum de la noi este un program pentru deținătorii de carduri Gold, Platinum, World, World Elite, Business sau Corporate Mastercard, emise în România.

Practic, posesorii acestor carduri primesc discount-uri ce pot ajunge și la 50% din valoarea serviciului. Cele mai multe însă sunt în jurul valorilor de 10-15%. Puteți vedea toate ofertele Premium & Business în catalog (PDF).

Experiența mea la shopping cu Mastercard

Pentru că timpul este scurt toamna pentru mine și prefer mereu mall-urile, am făcut o vizită de câteva ore la Băneasa Shopping City, unde se găsesc multe dintre brandurile mele preferate.

Prima oprire a fost la Cacharel, brand premium, recunoscut de mulți pentru ținutele deosebite pentru ceremonii diverse sau viața de zi cu zi. Eu le-am devenit client tot într-o toamnă, acum câțiva ani, când căutăm o pereche de pantofi pentru o ocazie. Era timpul pentru un upgrade. Și cum a început și sezonul de conferințe de final de an, un sacou casual e binevenit. Discount-ul în programul Mastercard ajunge la 15%.

Am urcat la etaj și m-am dus direct la Nike. Caut de ceva vreme o pereche de pantofi sport mai deosebiți, iar Nike nu m-a dezamăgit niciodată. Am intrat încrezător și i-am găsit mai repede decât credeam, iar după două perechi probate, eram repede la casă, să plătesc. Am fost multă vreme un „ambasador” al brand-ului, pur și simplu din pasiune. L-am purtat la vedere mulți ani pentru că mi se pare ca pe un love brand. Se vede încă și în poza de pe blog. Pentru mine a fost mereu un sinonim atât pentru performanță și tehnologie, cât și pentru modele sportswear de timp liber. În toată istoria sa, e un brand care a excelat în comunicare și a cucerit prin inovații. Dacă treceți pragul unui magazin Nike și sunteți în programul Mastercard, aveți o reducere de 10%.

Pentru că era foarte aproape și am o nepoțică după care mă topesc, am intrat și la Petit Bateau. Am descoperit acest brand în urmă cu 10 ani, la Paris, în vremea în care mă pregăteam sufletește și logistic să devin tată. Căutam să cumpăr cât mai multe lucruri în magazinele străine. Între timp, Petit Bateau a venit în România și acum pot face cadouri frumoase celor apropiați. Am întâlnit aici unul dintre cei mai buni vânzători din București. O doamnă distinsă care „respira” istoria brandului. Aproape m-a convins să cumpăr de la adulți o pelerină de ploaie galbenă și un tricou de noapte. Noroc că am deja o pelerină roșie și port noaptea tricouri japoneze care „respiră”. Dar asta e altă poveste de shopping. La Petit Bateau, aveți 5% reducere, iar pentru comenzile cu valoare peste 400 de lei, livrarea este gratuită.

Abia am plecat și mi-a ieșit în cale SABON, magazinul de produse de îngrijire dintre cele simandicoase, cum spun eu, dar care îți dau acel  feel good. Deși e un brand relativ tânăr, are doar 20 de ani vechime, SABON și-a creat o clientelă în rândul celor care caută produse ce folosesc ingrediente naturale și au grijă de mediu. E foarte interesantă zona de test din mijlocul magazinului, acea fântână unde încerci produsele înainte să le cumperi. Dacă vii aici cu Mastercard Premium & Business, primești 15% reducere pentru orice produs achiziționat.

La final, nu am ratat o vizită la Bigotti, brandul care m-a salvat la multe evenimente cu ținute de calitate și accesorii. Îmi plac mult cămășile lor, iar calitatea materialelor pentru costume este la nivelul brand-urilor mari. Am ajuns chiar în timp să îmi fac cămăși pe măsură la ei. Probabil voi încerca și un costum prin serviciul Bigotti Su Misura. La Bigotti, primești o reducere de 10% și în magazin și online.

Înainte de a merge la cumpărături, va recomand să consultați catalogul Mastercard, pentru toate condițiile cerute de comercianți (valabilitate promoție, magazine, cumularea cu alte reduceri etc). Spor la shopping!

***
Blogul Manafu.ro susține campania de comunicare a Mastercard

2 comentarii

  1. TmBlog says:

    Foarte fain articolul, pacat ca nu ai facut canalul ala 🙁

  2. Mertxe says:

    Ai trecut prin toate brandurile si se pare ca mastercardul tau inca rezista . rezista. rezista.

Comentează