M A N A F U *

MANAFU*

Cel mai cool cadou de Crăciun

Să fie 3-4 ani de când am vizitat Madridul. Mi-a rămas în minte cu multe momente plăcute, iar de atunci, de fiecare dată când aud că pleacă cineva în zonă, recomand o plimbare prin centru, pe străzi, și o vizită la Mercado San Miguel, piața în care madrilenii și turiști pierd timpul cu folos. Înconjurați de mâncare bună. Și nu doar acolo.

Straduțele din jur dezvăluie mici localuri, multe aparținând unor familii, care îți oferă ce au ei mai bun, de la sangria la tapas. Ah, tapas! Spania e țara în care înveți să apreciezi aceasta gustare, cu interpretări nelimitate. E parte din cultură, e parte din culoarea locală. Iar în mijlocul „familiei” Tapas stă jamon-ul. Șunca de porc maturată până la 18 luni. Ți se topește efectiv în gură. De aceea, se și taie în fâșii subțiri și scurte.

După vizita de vară de la Madrid, am primit de Crăciun un jamon. Cadou. Imaginați-vă acel picior de porc pe masa din bucătarie. Dar imaginați-vă un produs atent uscat și maturat, pe un suport de lemn și alături de un cuțit special. Deodată bucătăria a avut aerul unui local de familie spaniol. Toți cei care ne-au trecut pragul în acea vacanță de iarnă au fost mai întâi atrași de jamon-ul de pe masă și apoi de cadourile de sub brad.

În această iarnă, Campofrio propune cel mai cool cadou, un jamon serrano uscat cu sare timp de câteva săptămâni, apoi curățat și lăsat la uscat în aerul rece de munte. Maturarea lui a durat 11 luni. Jamon-ul poate fi cumpărat acum online, de la eMAG și în anumite supermarketuri. Vine ambalat într-o cutie de protecție și include suportul, cuțitul și un CD cu instrucțiuni de tăiere și feliere direct de la sursă.

Campofrio mi-a lansat provocarea de a oferi un jamon serrano unui om apropiat, pe care il apreciez si care ar aprecia un asemenea cadou cool. M-am gândit imediat la Chinezu, un om maturat și bine sărat, că să păstrez din valorile jamon-ului. Sper că se va bucura de el în această iarnă, alături de familia lui minunată. Vă invit deci să vedeți experiența mea cu jamon-ul de la Campofrio, alături de Chef FOA și cortadorul Daniel Gorgu.

Tu cu i-ai face cadou un jamon serrano?

1 comentariu

  1. Alex says:

    Cred ca socrul meu ar fi incantat 🙂