MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum primești gratuit o mașină la schimb în cazul unui accident

Acum ceva vreme, am fost implicat într-un accident. Nu a fost unul foarte grav și nu am fost eu vinovatul. Însă mașina mea a stat în service mai bine de o lună, timp în care a trebui să jonglez între a merge cu taxiul, nu exista Uber la noi atunci, și a apela la prieteni. Era o perioadă agitată, cu multe drumuri. Nu a fost ușor deloc.

Din decembrie 2016, cei loviți beneficiază de o mașină de schimb pe perioada reparațiilor, după modificărea legii asigurărilor RCA.

Autonom a creat un site special pentru informarea publicului, unde de asemenea puteți solicita o mașină de înlocuire. Click aici

Ce trebuie să știți dacă vreți o mașină de înlocuire?

Sunt câteva lucruri de reținut înainte de a face orice demers pentru mașina de schimb:

Cine primește și cine nu. Conform legislației, autovehiculele de înlocuire sunt oferite doar în cazul daunelor acoperite de RCA, nu și în cazul celor susținute de CASCO.

Ce documente sunt necesare. Primul pas de urmat este încheierea formalităților de daună: nota de constatare, deviz de reparație, împreună cu Copii după Certificatul de Înmatriculare, Carte de Identitate și Permis de Conducere și dupa obținerea confirmării de la asigurator.

Cât timp țineți mașina și de unde o luați. Se consideră o zi de folosire a mașinii de schimb pentru fiecare 4 ore de manoperă, conform devizului de reparație. Autovehiculul poate fi preluat doar de la o companie de închirieri auto și poate fi doar dintr-o clasă similară sau inferioară.

Cum se achită folosirea mașinii de schimb. Dacă firma de asigurări are deja un contract de decontare directă cu firma de închirieri auto, clientul nu are nicio obligație. Altfel, există 2 variante: Fie plătește el această închiriere și decontează apoi la asigurări, fie oferă firmei de închirieri o împuternicire de decontare. Verificați însă de la început, cu firma de la care luați mașina de înlocuire, care e procedura internă.

Autonom, de exemplu, lucrează prin sistemul de decontare directă și operează în țară prin intermediul celor 44 de agenții din 33 de orașe.

Aceste informații sunt oferite de mine cu titlu informativ. Pentru detalii complete, vă invit să vizitați site-ul www.autoinlocuire.ro și să consultați Norma nr. 20/2017, Art. 25.

Foto: Designed by Freepik

***
Blogul Manafu.ro este implicat în campania de comunicare a Autonom

5 comentarii

  1. z says:

    Foarte tare! Nu stiam, multumesc!

  2. z, mersi, man! abia astept sa ne revedem. man to man!

  3. z says:

    super!

  4. abia astept sa ne vedem!

  5. Am primit pe mail de la Toyota ceva asemanator.

Comentează