MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum funcționează algoritmul Instagram

Multă vreme, Instagram – ca și Twitter în universul său paralel – a fost apreciat pentru algoritmul simplu, invers cronologic, de afișare a conținutului, spre deosebire de Facebook care a complicat lucrurile mai mereu.

În iulie 2016 însă, Instagram a schimbat felul în care ne arată imaginile celor pe care îi urmărim și asta ne-a cam ofticat. Se pare însă că aceasta schimbare face ca acum să vedem 90% dintre pozele prietenilor și ne ține mai mult timp activi în aplicație. În vechiul sistem, deși părea ideal, „reușeam” să pierdem până la 70% din conținutul tuturor surselor urmărite și până la 50% din cel al prietenilor.

Recent, într-o întâlnire cu jurnaliștii americani, rețeaua deținută de Facebook a dezvăluit cei trei factori principali pe care îi ia în considerare atunci când afișează conținutul:

Interes – cât de mult ne pasă de un status atunci când îl vedem, luând în considerare activitatea recentă.

Noutate – cât de recent a fost publicat statusul.

Afinitate – cât de apropiați suntem de sursa statusului, în funcție de interacțiunea anterioară.

În plus, Instagram urmărește cât de des deschidem aplicația, câți oameni urmaărim și cât timp petrecem în fluxul său.

Instagram a depășit în martie un milion de conturi deschise în România, fiind probabil a treia rețea după Facebook și YouTube din punct de vedere al activității în rețea, însă mai mică decât LinkedIn și Google Plus, după numărul utilizatorilor înregistrați.

via TechCrunch
Foto: Designed by Freepik

4 comentarii

  1. mihnea says:

    e atat de slab articolul incat imi pare rau ca am dat click si am facut view-uri la bannere

  2. @mihnea Chiar nu pot sa iau in serios comentariul tau. Nu stiu cine esti, probabil tu stiai cine sunt sau cel putin stii acum, ca sa pot sa iti raspund. Adica nu stiu ce experienta ai tu in zona asta, ce faci tu in viata ta si cat de avizat esti tu sa judeci. Vorbim cand o sa stiu cu cine stau de vorba. Pana atunci, asta e un comentariu fara nicio valoare, iar pentru mine e deja o pierdere de timp ca stau si iti raspund.

  3. @Cristian Manafu: Recomanzi ceva tool/ aplicatie pentru a creste nr de followers pe instagram? Potae chiar una pe care ai folosit-o?

  4. Raducu Balgiu says:

    Super articolul.
    Felicitari pentru intreaga ta activitate! Acest blog este plin de informatii utile

Comentează